Στην υποβάθμιση της αξιολόγησης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ προχώρησε Η Institutional Shareholders Services (ISS). Η πτώση στη βαθμίδα της ελληνικής εταιρεία αφορά την τήρηση αρχών εταιρικής διακυβέρνησης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του διεθνούς οίκου.

Η αξιολόγηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ από την βαθμίδα 4 που βρίσκονταν πριν την περίοδο του σημερινού Δ.Σ. υποβιβάστηκε στο 7, καθώς η κλίμακα είναι από το 10 για τη χειρότερη θέση έως το 1 για την καλύτερη βαθμολογία.

Η επιδείνωση της αξιολόγησης αποδίδεται από την ISS, στο γεγονός ότι ο πρόεδρος της εταιρείας είναι εκτεθειμένος σε εργασίες συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τρίτους ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος είχε εμπλοκή σε διαγωνισμούς στους οποίους συμμετείχε τόσο η ΑΚΤΩΡ όσο και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Στην έκθεση της ISS επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος της εταιρείας είναι μη εκτελεστικός αλλά και μη ανεξάρτητος, υπάρχουν ελάχιστες γυναίκες σε ηγετικές θέσεις ενώ η εταιρεία δεν έχει δημοσιοποιήσει  επαρκείς πληροφορίες  σχετικά με την κατοχή μετοχών των μελών ΔΣ και στελεχών της εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις