Η Grab Holdings, η μεγαλύτερη εταιρεία μεταφορών και διανομής φαγητού στη νοτιοανατολική Ασία, αναμένεται να ανακοινώσει συμφωνία συγχώνευσης με την Altimeter η οποία θα αποτιμά την Grab στα περίπου 40 δις δολάρια και θα την οδηγήσει σε δημόσια εγγραφή, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η συμφωνία αυτή θα είναι η μεγαλύτερη αυτού του είδους στην ιστορία. Η συμφωνία της Grab με την εταιρεία ειδικού σκοπού εξαγορών SPAC –η οποία υποστηρίζεται από την Altimeter Capital- περιλαμβάνει την ιδιωτική επένδυση ύψους 4 δις δολαρίων σε εταιρεία ΡΙΡΕ από όμιλο ασιατών και διεθνών επενδυτών, όπως οι Fidelity International και Janus Henderson.

Η Grab δεν θέλησε να σχολιάσει την είδηση, όπως επίσης δεν υπήρξε απάντηση από την Altimeter, εταιρεία με έδρα τη Silicon Valley.

Η συμφωνία για την Grab, με έδρα τη Σινγκαπούρη –η οποία πέρυσι είχε αποτιμηθεί στα 16 δις δολάρια- αποτελεί τεράστια νίκη για τους αρχικούς υποστηρικτές της, όπως η ιαπωνική SoftBank Group Corp και η κινεζική Didi Chuxing. Η πιθανή εισαγωγή στο Χρηματιστήριο των ΗΠΑ θα προσφέρει στην Grab επιπλέον δύναμη πυρός στην κύρια αγορά της, την Ινδονησία, όπου ο εγχώριος ανταγωνιστής της Gojek βρίσκεται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με τη μεγαλύτερη επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου της χώρας Tokopedia.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street