Κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (επιστολή με αριθμ. 834/12.4.2021) και με γνώμονα την ομαλή λειτουργία της αγοράς και του επενδυτικού κοινού, η Quest Holdings προβαίνει στην εξής ανακοίνωση αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, ιδίως δε αναφορικά με το ακόλουθο δημοσίευμα που αναφέρεται στην ως άνω επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς:

«Η στήλη εγκαίρως σας είχε ενημερώσει ότι όμιλος του Θεόδωρου Φέσσα είναι προ σημαντικών εξελίξεων όσον αφορά τις δραστηριότητες της Cardlink και της ACS. Η εταιρεία κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που είχε με αναλυτές, ενημέρωσε ότι είναι σε επαφές και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά την Card link.

Στο μεταξύ, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι το deal της Quest για την Card link έχει κλείσει με την ιταλική ΝΕΧΙ. Oι πηγές επιμένουν ότι πρόκειται για deal done και απομένουν οι σχετικές ανακοινώσεις οι οποίες θα γίνουν μόλις ολοκληρωθούν και τυπικά οι διαδικασίες. Σημειώστε ότι ο Θεόδωρος Φέσσας είχε αγοράσει την Card link έναντι 15 εκατ. ευρώ και τώρα ‐σύμφωνα με τις πηγές πάντοτε‐ το deal γίνεται σε “αποτίμηση Πειραιώς”, δηλαδή σε ανάλογα επίπεδα με αυτά που έκανε η τράπεζα τη συμφωνία για τα POS. Οπότε το ερώτημα που έπεται είναι πώς σχεδιάζει ο Φέσσας να αξιοποιήσει τη ρευστότητα που θα προκύψει από το συγκεκριμένο deal. Και πιθανόν κάπου εδώ, ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο που αφορά την ACS.…».

Ως προς το ανωτέρω δημοσίευμα, η Εταιρεία επαναλαμβάνει την τοποθέτησή της σε απάντηση σχετικών ερωτήσεων που ετέθησαν βάσει δημοσιευμάτων κατά την από 8‐4‐2021 ενημέρωση των αναλυτών, ότι δηλαδή στο πλαίσιο της στρατηγικής της επί των υφιστάμενων και νέων επενδύσεων, καθώς και της ανάπτυξης της επιχειρηματικής της δραστηριότητας, πράγματι εξετάζει, μεταξύ άλλων, τις εναλλακτικές στρατηγικές για τη θυγατρική της εταιρεία Cardlink. Επί του παρόντος, η Εταιρεία συζητά κυρίως με διεθνείς εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στην εν λόγω αγορά, αναφορικά με τις δυνατότητες εξέλιξης της Cardlink, ενώ δεν έχει συναφθεί οιαδήποτε συμφωνία από την οποία να απορρέει οιαδήποτε δέσμευση της Εταιρείας.

Περαιτέρω, όσον αφορά δημοσιεύματα περί πώλησης της ACS, η Εταιρεία διευκρινίζει ότι ούτε συζήτησε, ούτε έχει συνάψει οιαδήποτε συμφωνία για πώληση της ACS.

Η Εταιρεία θα προβεί, σύμφωνα με το νόμο, αμελλητί, στις απαιτούμενες ανακοινώσεις προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, εάν και εφόσον συναφθεί οιαδήποτε συμφωνία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις