Διάβημα Διαμαρτυρίας προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών (ΠΑΣΕΒΙΠΕ), με το οποίο του ζητούν να μεριμνήσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έως 1500 εγκατεστημένες επιχειρήσεις σε Βιομηχανικά Πάρκα όλης της χώρας.

Επίσης, αιτούνται να ληφθούν μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία τους σε καθεστώς ακηδεμόνευτης και υγιούς επιχειρηματικότητας, όπως επίσης ησυμμετοχή των θεσμικών εκπροσώπων των βιομηχανικών επιχειρήσεων της χώρας στις κεντρικές αποφάσεις και νομοθετικές εξελίξεις, τα κίνητρα και τα χρηματοδοτικά προγράμματα, προς όφελος των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, της εθνικής οικονομίας, της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Στο Διάβημα, το οποίο χαρακτηρίζεται «ως ύστατη ελπίδα ανάσχεσης σειράς στρεβλώσεων και δυσλειτουργιών που μας ταλαιπωρούν επί μακράν, με ιδιαίτερα βλαπτικές συνέπειες τόσο για τις επιχειρήσεις μας όσο και κατ’ επέκταση για τις τοπικές κοινωνίες αλλά και την εθνική οικονομία», γίνεται αναφορά στις «σοβαρότατες προσπάθειες της κυβέρνησης για την ελαχιστοποίηση των συνεπειών της πανδημίας στο επιχειρείν» και ταυτοχρόνως υπογραμμίζονται ως κυρίαρχα θέματα, που αντιμετωπίζουν οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις, τα εξής:

-Ο αποκλεισμός του ΠΑΣΕΒΙΠΕ, ο οποίος όπως τονίζεται «εκπροσωπεί το παραγωγικό mittelstand της Ελλάδας και συγκεκριμένα 22 τοπικούς συνδέσμους εγκατεστημένων επιχειρήσεων στις ΒΙΠΕ της επικράτειας που αριθμούν στις 1.200 – 1.500 επιχειρήσεις ενώ το Δ.Σ. μας αποτελείται αποκλειστικά από επιχειρηματίες», από τις νομοθετικές εξελίξεις. «Θέλουμε να σας επισημάνουμε, με τον πιο έντονο τρόπο την αγνόηση που εισπράττουμε από μια σειρά θεσμούς που νομοθετούν και αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς» τονίζεται σχετικά στο διάβημα του ΠΑΣΕΒΙΠΕ προς των πρωθυπουργό και σημειώνεται ότι «το πλέον πρόσφατο παράδειγμα είναι ο αποκλεισμός μας από τη σύνθεση της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής (ΦΕΚ 902/Β/17-3-20), η οποία στοχεύει στην αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για τα Επιχειρηματικά Πάρκα (Ν. 3982/11)».

-Tο καθεστώς λειτουργίας των Βιομηχανικών Πάρκων από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ, η οποία όπως αναφέρεται «συνιστά τον μονοπωλιακό, υποχρεωτικό διαχειριστή μας, αποτελεί παρωχημένο μοντέλο διαχείρισης και έχει μετεξελιχθεί σε έναν αδιάλλακτο και θεσμικά προστατευόμενο “συνεργάτη”, έναν εισπρακτικό μηχανισμό, ο οποίος λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη των επιχειρήσεών μας».

«Απευθυνόμαστε λοιπόν σε σας και αιτούμαστε τη δημιουργία μιας κατάλληλης γραμμής επικοινωνίας μαζί σας ή με όποιον συνεργάτη επιλέξετε, για να μας επιτραπεί να εκθέσουμε αναλυτικά τα προβλήματα μας», αναφέρεται στο Διάβημα Διαμαρτυρίας του ΠΑΣΕΒΙΠΕ προς τον κ Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης