Να… χωνέψουν το περιεχόμενο των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed αγωνίζονται ακόμη οι επενδυτές της αμερικανικής αγοράς δεδομένου πως η προοπτική του tapering τους έπεσε, ομολογουμένως, κάπως… βαριά. Δεν είναι τυχαίο πως τα futures «δείχνουν» και πάλι σήμερα πτώση, με όλους τους βασικούς δείκτες της Wall Street να διευρύνουν τις απώλειες τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως αυτή την ώρα τα futures του βιομηχανικού Dow Jones χάνουν 0,33% ή 110 μονάδες, τα futures του S&P 500 υποχωρούν κατά 0,16% ή 6,75 μονάδες, ενώ οριακές είναι οι πιέσεις προς τον Nasdaq, παρά το γεγονός ότι ο τεχνολογικός δείκτης είναι για την ώρα ο μεγάλος χαμένος του μήνα με συνολικές απώλειες που φτάνουν το 5%. Μάλιστα, αν κλείσει και αυτή την εβδομάδα με απώλειες, θα συμπληρώσει πέντε εβδομάδες στο «κόκκινο», ένα σερί που έχει να βιώσει από την περίοδο Οκτωβρίου/Νοεμβρίου 2012.

Οι επενδυτές παραμένουν νευρικοί, καθώς τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed έδειξαν πως οι αξιωματούχοι της τράπεζας δεν έβαλαν μεν πάνω στο τραπέζι τη συζήτηση για επιβράδυνση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, όμως δεν αρνήθηκαν να το συζητήσουν… κάποια στιγμή, στις επόμενες συνεδριάσεις αν οι συνθήκες το απαιτήσουν. Γνωρίζουμε δε, πως έκτοτε η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας έχει επιταχυνθεί και ο πληθωρισμός έχει εκτιναχθεί σε υψηλό 13 ετών.

Επόμενος σταθμός για τα μάκρο, είναι ο εβδομαδιαίος απολογισμός για τις αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας που αναμένεται να διαμορφωθούν στις 450.000, που θα είναι νέο χαμηλό στην περίοδο της πανδημίας, μετά την πτώση που ήδη σημείωσαν την περασμένη εβδομάδα, στα 473.000.

Ειδικά τον τεχνολογικό κλάδο πίεσε και το κραχ στην αγορά των κρυπτονομισμάτων με επίκεντρο το κορυφαίο νόμισμα του κλάδου το Bitcoin. Το Bitcoin έχασε έως και 30% πέφτοντας έως και στα 30.000 δολάρια από τα υψηλά των 65.000 που είχε αγγίξει τον περασμένο μήνα, αν και σήμερα έχει ανακάμψει κάπως στην περιοχή των 40.000 δολαρίων.

Λειτουργώντας αντίστροφα, ο χρυσός που είχε σημειώσει συνεχή άνοδο τις προηγούμενες ημέρες, καθώς πολλοί θεσμικοί εγκατέλειψαν τα κρυπτονομίσματα επιστρέφοντας στο ασφαλές καταφύγιο των πολύτιμων μετάλλων, έχασε λίγο έδαφος σήμερα στην περιοχή των 1.869 ουγγιών, αν και παραμένει κοντά σε υψηλά τετραμήνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ρωσία: Έμμεσες απειλές του Κρεμλίνου στην Ευρώπη
Επικαιρότητα |

«Κίνδυνος» για την ασφάλεια της ΕΕ οι δηλώσεις Μακρόν και Βρετανού ΥΠΕΞ, προειδοποιεί το Κρεμλίνο

Τα βρετανικά όπλα που «μπορούν να πλήξουν στόχους εντός της Ρωσίας» και η «αποστολή δυτικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος» – Δεν εξετάζουμε τέτοιο ενδεχόμενο, λέει η Δύση