Τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση του από τον περασμένο Ιούλιο κατέγραψε η τιμή του χρυσού με το κλείσιμο του Μαΐου, καθώς η νευρικότητα των χρηματιστηριακών αγορών στον απόηχο του προβληματισμού για την ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων έστρεψε τους επενδυτές στο ασφαλές καταφύγιο του πολύτιμου μετάλλου.

Αν και σήμερα η τιμή του χρυσού σημείωσε ελάχιστη άνοδο της τάξεως του 0,2%, στα 1.906 δολάρια την ουγγιά, τα συνολικά κέρδη του για το μήνα ανέρχονται στο 7,8%. Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα η τιμή του «έπιασε» τα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Ιανουαρίου, στα 1.912,76 δολάρια.

Ανοδικά κινήθηκαν επίσης το ασήμι, το παλλάδιο και η πλατίνα.

Μάλιστα, όσο η ανησυχία των επενδυτών για τις επιπτώσεις της ενίσχυσης των τιμών στη νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών θα συντηρείται, ο χρυσός αναμένεται να «κρατά» τα κέρδη του. Η σταθεροποίηση της τιμής του δε, πάνω από το όριο των 1.900 δολαρίων δημιουργεί σημαντική δυναμική για τον κλάδο των πολύτιμων μετάλλων.

Αύριο, εξάλλου, αναμένονται και οι ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για νέο άλμα του δείκτη τιμών καταναλωτή στο 1,9% το Μάιο, ήτοι σχεδόν στο όριο ασφαλείας του 2% που θέτει η ΕΚΤ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές