«Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, όπως γνωρίζετε, είχε κηρυχτεί παράνομη από τη Δικαιοσύνη. Η επιλογή ενός σωματείου να κινηθεί εκτός του πλαισίου της νομιμότητας, συνιστά λανθασμένη πρακτική, που στρέφεται κατά των επιβατών και δεν υπηρετεί το συνδικαλιστικό κίνημα», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, λειτουργήσαμε άμεσα, προκειμένου να αποτραπεί η ταλαιπωρία των επιβατών. Ο στόχος επετεύχθη και τα πλοία ήδη αναχωρούν», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Άρχισαν να φορτώνουν στις 9 τα πλοία

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτικών (ΠΕΝΕΝ) είχε κηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα 3 Ιουνίου ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο, ενώ τα υπόλοιπα 12 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας μετέφεραν την απεργία τους για την Πέμπτη 10 Ιουνίου, καθώς οι προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις από την ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά για τις 3 Ιουνίου, μετατέθηκαν και αυτές για τη συγκεκριμένη ημέρα, προκειμένου να συνδιοργανωθεί πανεργατική, πανελλαδική απεργία μαζί με τη ΓΣΕΕ.

Από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά είχε συγκεντρωθεί από νωρίς πολύς κόσμος, Έλληνες και ξένοι, που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν.

Πολλοί επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν παρέμεναν στο λιμάνι επί ώρες χωρίς να μπορούν να μπουν στα πλοία καθώς από τα ξημερώματα μέλη της ΠΕΝΕΝ βρίσκονταν στους καταπέλτες των πλοίων για να περιφρουρήσουν την 24ωρη απεργία μην επιτρέποντας στους επιβάτες να επιβιβαστούν.

Μετά την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης -αλλά όχι καταχρηστικής- η ΠΕΝΕΝ ανέστειλε την 24ωρη απεργία και από τις 9 το πρωί τα πλοία άρχισαν να φορτώνουν κανονικά.

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 12 δρομολόγια πλοίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας