Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με αρκετό κόσμο να βρίσκεται για ώρες εγκλωβισμένος, λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτικών.

Η Πανελλήνια Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) αποφάσισε την αναστολή της σημερινής 24ωρης απεργίας.

Ο πρόεδρός της Αντώνης Νταλακογιώργος, ανακοίνωσε την απόφαση, η οποία, όπως είπε, ελήφθη με γνώμονα τη μεγάλη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Έτσι, στις 9 θα αρχίσουν να φορτώνουν τα πλοία στον Πειραιά μετά την απόφαση των ναυτών να αναστείλουν την 24ωρη απεργία.

Πολλοί επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν παρέμεναν στο λιμάνι επί ώρες χωρίς να μπορούν να μπουν στα πλοία καθώς από τα ξημερώματα μέλη της ΠΕΝΕΝ βρίσκονταν στους καταπέλτες των πλοίων για να περιφρουρήσουν την 24ωρη απεργία μην επιτρέποντας στους επιβάτες να επιβιβαστούν.

H κινητοποίηση κηρύχθηκε την Τετάρτη παράνομη αλλά όχι καταχρηστική.

«Δεν πρόκειται να αλλάξουμε στο ελάχιστο τον απεργιακό-αγωνιστικό μας σχεδιασμό!» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), με αφορμή τη δικαστική απόφαση, καλώντας συνδικάτα-συλλογικότητες-σχήματα και φορείς, να δώσουν αγωνιστικό παρόν στο λιμάνι του Πειραιά.

Σημειώνεται ότι ο σύνδεσμος των ακτοοπλόων έχει ζητήσει με σημερινή του επιστολή προς το υπουργείο Ναυτιλίας τη διασφάλιση της τάξης και τη χωρίς προβλήματα λειτουργία των πλοίων, είτε σε περίπτωση που τα πληρώματα δεν απεργούν, είτε σε περίπτωση ευόδωσης αίτησης για την εκτέλεση προγραμματισμένων δρομολογίων τους.

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί από το λιμάνι του Πειραιά 12 δρομολόγια πλοίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα