Ενώπιον του Κογκρέσου κατέθεσε την Τρίτη, ο Τζόζεφ Μπλαντ, Διευθύνων Σύμβουλος της Colonial Pipeline, κληθείς να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με μια κυβερνοεπίθεση ransomware που δέχθηκε η εταιρεία.

«Πιστεύουμε ότι ο εισβολέας εκμεταλλεύτηκε ένα παλιό προφίλ VPN που δεν προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί», δήλωσε ο Μπλάντ στην κατάθεσή του ενώπιον της επιτροπής εσωτερικής ασφάλειας της Γερουσίας, προσθέτοντας ότι η εταιρεία του είχε  «άμυνες» εναντίον κυβερνοεπιθέσεων, οι οποίες κάμφθηκαν».

Ο Μπλάντ, ο οποίος κατέθετε επί περίπου μιάμιση ώρα εξήγησε γιατί επέλεξε να πληρώσει τα λύτρα  στην οργάνωση DarkSide, παρά τις συστάσεις του FBI και του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας να μην διαπραγματευτεί με τους χάκερς.

«Πήρα την απόφαση να πληρώσω και αποφάσισα να κρατήσω τις πληροφορίες σχετικά με την πληρωμή όσο το δυνατόν πιο εμπιστευτικές», δήλωσε ο Μπλάντ στους γερουσιαστές. «Ήταν η πιο δύσκολη απόφαση που έκανα στα 39 χρόνια μου στην ενεργειακή βιομηχανία. Ξέρω πόσο κρίσιμος είναι ο αγωγός μας για τη χώρα, και έβαλα πρώτα το συμφέρον της χώρας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή