Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει την χαλαρή νομισματική της πολιτική, τουλάχιστον για το υπόλοιπον του τρέχοντος έτους, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις και τις στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας.

Αυτό υποστηρίζουν αναλυτές που συμμετείχαν σε τελευταία έρευνα του CNBC.

Όπως και σε προηγούμενες έρευνες, οι ερωτηθέντες προβλέπουν ότι η πρώτη σημαντική αλλαγή που θα κάνει η Fed στη νομισματική πολιτική θα είναι το tapering στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων. Τονίζουν μάλιστα ότι οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν τον Οκτώβριο του 2021 και η μείωση θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2022.

Επίσης, τοποθετούν την πρώτη αύξηση των επιτοκίων τον Νοέμβριο του 2022.

Από τους 35 ερωτηθέντες, το 86% δηλώνει ότι το τρέχον επίπεδο αγοράς περιουσιακών στοιχείων δεν απαιτείται για να βοηθήσει τη λειτουργία της αγοράς – μια σημαντική αύξηση από το 68% που απάντησε με τον ίδιο τρόπο στην έρευνα του Απριλίου.

Ακόμα περισσότεροι ερωτηθέντες – 89% – λένε ότι οι αγορές περιουσιακών στοιχείων δεν χρειάζονται για να βοηθήσουν την οικονομία, από 65% τον Απρίλιο.

Σε ερώτηση αναφορικά με τον πληθωρισμό, το 63% δηλώνει ότι ο κίνδυνος για την οικονομία είναι αρκετά υψηλός ώστε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα να μειώσει τις αγορές ομολόγων τώρα.

Ωστόσο, το 60% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η αύξηση των τιμών είναι προσωρινή, έναντι 29% που την θεωρούν μόνιμη.

Οι ερωτηθέντες αναμένουν ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί περισσότερο από 6,4% φέτο. Το ποσοστό ανεργίας προβλέπεται να μειωθεί στο 4,9% φέτος και η μέση πρόβλεψη για την αποκατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ στα επίπεδα πριν από την πανδημία έως το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ