Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει την χαλαρή νομισματική της πολιτική, τουλάχιστον για το υπόλοιπον του τρέχοντος έτους, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις και τις στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας.

Αυτό υποστηρίζουν αναλυτές που συμμετείχαν σε τελευταία έρευνα του CNBC.

Όπως και σε προηγούμενες έρευνες, οι ερωτηθέντες προβλέπουν ότι η πρώτη σημαντική αλλαγή που θα κάνει η Fed στη νομισματική πολιτική θα είναι το tapering στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων. Τονίζουν μάλιστα ότι οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν τον Οκτώβριο του 2021 και η μείωση θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2022.

Επίσης, τοποθετούν την πρώτη αύξηση των επιτοκίων τον Νοέμβριο του 2022.

Από τους 35 ερωτηθέντες, το 86% δηλώνει ότι το τρέχον επίπεδο αγοράς περιουσιακών στοιχείων δεν απαιτείται για να βοηθήσει τη λειτουργία της αγοράς – μια σημαντική αύξηση από το 68% που απάντησε με τον ίδιο τρόπο στην έρευνα του Απριλίου.

Ακόμα περισσότεροι ερωτηθέντες – 89% – λένε ότι οι αγορές περιουσιακών στοιχείων δεν χρειάζονται για να βοηθήσουν την οικονομία, από 65% τον Απρίλιο.

Σε ερώτηση αναφορικά με τον πληθωρισμό, το 63% δηλώνει ότι ο κίνδυνος για την οικονομία είναι αρκετά υψηλός ώστε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα να μειώσει τις αγορές ομολόγων τώρα.

Ωστόσο, το 60% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η αύξηση των τιμών είναι προσωρινή, έναντι 29% που την θεωρούν μόνιμη.

Οι ερωτηθέντες αναμένουν ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί περισσότερο από 6,4% φέτο. Το ποσοστό ανεργίας προβλέπεται να μειωθεί στο 4,9% φέτος και η μέση πρόβλεψη για την αποκατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ στα επίπεδα πριν από την πανδημία έως το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Το παράνομο lobbying έφερε πρόστιμο 400 χιλ. ευρώ στη Monsanto 
AGRO |

Γαλλία: Το παράνομο lobbying έφερε πρόστιμο 400 χιλ. ευρώ στη Monsanto 

Η Monsanto ήταν «υπεύθυνη για την επεξεργασία των δεδομένων» που είχε αναλάβει για λογαριασμό της η εταιρεία Fleishman-Hillard, που δραστηριοποιείται στα πεδία των δημοσίων σχέσεων, της επικοινωνίας και του lobbying.

Facebook: Προειδοποιήσεις για επιβράδυνση της ανάπτυξης παρά τα κέρδη
Διεθνή |

Facebook: Προειδοποιήσεις για επιβράδυνση της ανάπτυξης παρά τα κέρδη

Η Facebook ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών με τα οικονομικά της αποτελέσματα, αλλά προανήγγειλε και συγχρόνως προειδοποίησε για σημαντική επιβράδυνση της ανάπτυξης στο τρίμηνο που διανύουμε.

Ευρωζώνη: Σε επίπεδα ρεκόρ το οικονομικό κλίμα
Διεθνή |

Σε επίπεδα-ρεκόρ το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη

Τα εργοστάσια λειτουργούν στο μάξιμουμ, ωθούμενα από την ισχυρή παγκόσμια ανάκαμψη, ενώ οι καταναλωτές σπεύδουν για ταξίδια και υπηρεσίες που είχαν στερηθεί για μεγάλα διαστήματα λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας