«Χρυσό» συμβόλαιο αξίας άνω των 100 εκατ. δολαρίων προσέφερε η Warner Music στο δημοφιλή Γάλλο μουσικό παραγωγό και DJ, Νταβίντ Γκετά, εξασφαλίζοντας έτσι τα δικαιώματα όλου του μουσικού του καταλόγου, διάρκειας περίπου είκοσι χρόνων. Μάλιστα, η συμφωνία φαίνεται να καλύπτει και πιθανές μελλοντικές δουλειές του 53χρονού μουσικού.

Ο Νταβίντ Γκετά, ο οποίος έχει να επιδείξει τεράστιες επιτυχίες στο ενεργητικό του, είναι μόλις ο τελευταίος από μια σειρά καλλιτεχνών που φαίνεται πως εκμεταλλεύονται στο έπακρο το ανανεωμένο ενδιαφέρον από μουσικούς και όχι μόνο ομίλους για την απόκτηση των πνευματικών δικαιωμάτων γνωστών καλλιτεχνών. Εξάλλου, ο «πόλεμος» για τα δικαιώματα, λόγω και των κερδών που μπορεί να αποφέρουν μέσα από τις μουσικές πλατφόρμες και το streaming, έχουν εκτοξεύσει στα ύψη την αξία τους.

Χάρη στην άνοδο του streaming, τα έσοδα της μουσικής βιομηχανίας παρουσιάζουν σταθερή αύξηση τα τελευταία έξι χρόνια. Μάλιστα και πέρυσι η αύξηση έφτασε το 7,4% τα 21,6 δις. δολάρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις της IFPI. Το επί πληρωμή streaming αντιστοίχως ενίσχυσε την αξία των δικαιωμάτων δίδοντας ζωή ακόμη και σε παλαιότερες εκδόσεις τραγουδιών.

Η Warner Music, που είναι η τρίτη μεγαλύτερη μουσική φίρμα διεθνώς, με μεγάλα ονόματα όπως η Ντούα Λίπα και ο Έντ Σίραν, έκρινε πως χρειαζόταν περαιτέρω ανανέωση με την προσθήκη και άλλων καλλιτεχνών στο… ρόστερ της. Και ο Γκετά, με πωλήσεις τουλάχιστον 50 εκατ. άλμπουμ στην καριέρα του, θα είναι μια σημαντική προσθήκη.

Για το πρώτο τρίμηνο του έτους ο Όμιλος έχει ανακοινώσει καθαρά κέρδη ύψους 118 εκατ. δολαρίων επί συνολικών εσόδων ύψους 1,3 δισ. δολαρίων, με τα έσοδα από το streaming να αυξάνονται κατά 23%, ένα ποσοστό που η Warner ελπίζει να αυξήσει ακόμη περισσότερο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tέχνη και Ζωή