Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ανακοίνωσαν τη Δευτέρα τον αριθμό των θεατών που θα μπορούν να παρακολουθούν δια ζώσης τους αγώνας σε κάθε αθλητικό γεγονός. Ο αριθμός λοιπόν που ανακοινώθηκε ανέρχεται σε 10.000 άτομα, κι αυτό όταν ειδικοί εξέδωσαν προειδοποίηση ότι η διοργάνωση χωρίς θεατές στους αγώνες θα ήταν η λιγότερο επικίνδυνη επιλογή κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Η απόφαση υπογραμμίζει τη βούληση της Ιαπωνίας να περισώσει ό,τι μπορεί στο οικονομικό σκέλος των Αγώνων καθώς έχουν δαπανηθεί πολλά δισεκατομμύρια δολάρια για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Κι όλα αυτά, παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης με τα κρούσματα κορωνοϊού να καταγράφουν ανοδική πορεία στη χώρα.

Η Ιαπωνία έχει αποφύγει σε μεγάλο βαθμό το είδος των εκρηκτικών εστιών κορωνοϊού που έχουν καταστρέψει άλλες χώρες, αλλά η διάθεση των εμβολίων γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς κιι το ιατρικό σύστημα σε κάποιες περιπτώσεις έφτασε στα όριά του.

Το όριο για τους Αγώνες, που έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου, «θα οριστεί στο 50% της χωρητικότητας του αθλητικού χώρου, και έως και 10.000 άτομα το μέγιστο», ανέφεραν οι διοργανωτές σε σχετική ανακοίνωσή τους.

Όμως, θα απαγορεύονται οι… φωνές και οι έντονοι πανηγυρισμοί υπέρ των νικητών, κάτι που θυμίζει την ελληνική εκδοχή απαγόρευσης της μουσικής σε μπαρ και εστιατόρια για κάποιο χρονικό διάστημα.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν επίσης ότι θα είναι απαραίτητες οι μάσκες και θα απαιτηθεί από τους θεατές να μεταβαίνουν απευθείας από τους χώρους των Αγώνων στους τόπους κατοικίας τους.

Οι αριθμοί θα μπορούσαν να μειωθούν περαιτέρω μετά τις 12 Ιουλίου, ανάλογα με το εάν τα μέτρα «σχεδόν έκτακτης ανάγκης» λόγω COVID-19, θα ανασταλούν ή θα παραταθούν, γεγονός που εξαρτάται από την πορεία των κρουσμάτων, όπως διευκρίνισαν οι διοργανωτές.

Απαγορεύονται οι θεατές από το εξωτερικό

Οι θεατές από το εξωτερικό έχουν ήδη απαγορευτεί. Το εθνικό στάδιο, που χτίστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 1964 έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 68.000 θεατών, αλλά τώρα θα έχει χωρητικότητα κάτω του 15%.

Ωστόσο, όι συμφωνίες με διάφορα τηλεοπτικά δίκτυα όπως το NBCUniversal για 17 νυχτερινές καλύψεις σε ώρες Η.Π.Α., θα διασφαλίσουν ότι οι Αγώνες θα μεταδοθούν σε όλο τον κόσμο.

Οι διοργανωτές εξακολουθούν να εξετάζουν εάν θα επιτρέψουν το αλκοόλ να σερβίρεται στους χώρους, δήλωσε η Πρόεδρος του Τόκιο 2020, Σέικο Χασιμότο.

Τα έσοδα μειώθηκαν

Τα έσοδα από τα εισιτήρια είναι πιθανό να μειωθούν κατά περισσότερο από το ήμισυ από το προηγούμενο αναμενόμενο των εισπράξεων που υπολογίζονταν σε 90 δισεκατομμύρια γιεν (817,14 εκατομμύρια δολάρια), δήλωσε σε συνέντευξη ο Διευθύνων Σύμβουλος του Τόκιο 2020 Τοσίρο Μούτο.

Αρχικά, οι διοργανωτές πούλησαν περίπου 4,48 εκατομμύρια εισιτήρια και η κυβέρνηση περίμενε έκρηξη του τουρισμού. Από τότε έχουν επιστραφεί περίπου 840.000 εισιτήρια, αλλά μετά από όλα όσα έχουν μεσολαβήσει ο συνολικός αριθμός έχει περιοριστεί στα 2,72 εκατομμύρια εισιτήρια, δήλωσε ο Μούτο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport