Το Γουίμπλεντον, τα παλαιότερο διεθνές τουρνουά τένις στον κόσμο, επιστρέφει μετά από δύο χρόνια στις 28 Ιουνίου, καθώς ήταν το μοναδικά slam που ακυρώθηκε πέρυσι λόγω της πανδημίας.

Φέτος οι παίκτες θα διαγωνιστούν για έπαθλα συνολικής αξίας 35 εκατομμυρίων στερλινών, ποσό που είναι μειωμένο κατά 7,85% σε σύγκριση με το συνολικό χρηματικό έπαθλο των 38 εκατομμυρίων στερλινών που διατέθηκε το 2019.

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι τα έπαθλα όσων βρεθούν στις πρώτες θέσεις θα είναι μειωμένα σε διψήφιο ποσοστό, ενώ στον αντίποδα όσοι δεν καταφέρουν να προκριθούν σε επόμενες φάσεις θα έχουν αυξημένα κέρδη σε σχέση με πριν από δύο χρόνια.

Ειδικότερα, όσον αφορά την αμοιβή των παικτών, ο πρωταθλητής του Wimbledon του 2021 θα πάρει μια επιταγή για  1.700.000 στερλινών, ποσό μειωμένο κατά 27,66% σε σύγκριση με αυτό που έλαβε ο Novak Djokovic το 2019. Ο δεύτερος θα κερδίσει 900.000 στερλίνες, κατά 23,40% μειωμένο σε σχέση με το 2019.

Στον αντίποδα, οι ηττημένοι του πρώτου γύρου λαμβάνουν 48.000 στερλίνες φέτος, ποσό κατά 6,67% αυξημένο σε σύγκριση με πριν από δύο χρόνια. Όσοι χάσουν στα προκριματικά θα δουν ακόμα μεγεαλύτερη αύξηση κατά 21,43% και αμοιβή 8500 στερλίνες.

Επιπλέον, το Γουίμπλεντον ανακοίνωσε την ανανέωση με την Jaguar, έναν από τους κύριους χορηγούς του, έως το 2025, συμπληρώνοντας δέκα χρόνια συνεργασίας.

Και λίγη ιστορία…

Το Γουίμπλεντον είναι το παλαιότερο διεθνές τουρνουά τένις στον κόσμο. Ξεκίνησε το 1877 και φέτος θα είναι η 133η χρονιά που πραγματοποιείται. Είναι το μοναδικό Grand Slam που εξακολουθεί να παίζεται στην αρχική του επιφάνεια, δηλαδή σε χόρτο.

Το Γουίμπλεντον έχει τον αυστηρότερο κώδικα ενδυμασίας απ’ όλα τα Grand Slam. Οι αθλητές πρέπει να φορούν αυστηρά, λευκά ρούχα στο τουρνουά. Το All England Club λαμβάνει αυτόν τον κανόνα πολύ σοβαρά, ο οποίος έχει γίνει ακόμα πιο αυστηρός με το πέρασμα των ετών.

Το 2014 εξεδόθηκαν οδηγίες αναφορικά με τους ενδυματολογικούς κανόνες, παρέχοντας διευκρινίσεις για το το σημαίνει λευκή ενδυμασία. Στους κανόνες αυτούς επισημαίνεται ότι λευκό δεν συμπεριλαμβάνεται το υπόλευκο ή το κρεμ, και πως μπορεί να μόνο ένα ενιαίο περίγραμμα με χρώμα, που όμως δεν θα ξεπερνά το1 εκατοστό.

Αποκλείονται  επίσης τα έγχρωμα εσώρουχα, που διαγράφονται μέσα από τις στολές.

Όλοι οι υπάλληλοι (συμπεριλαμβανομένων των διαιτητών, των εποπτών γραμμών και των ball boys και girls) ήταν ντυμένοι με ρούχα σε πράσινο χρώμα μέχρι το 2006. Μετά ο κώδικας ενδυμασίας άλλαξε για πρώτη φορά, όταν το Club ζήτησε από τον αμερικανικό σχεδιαστή Ralph Lauren τον σχεδιασμό όλων των ενδυμάτων σε μπλε και κρεμ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι