Μπλόκο στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance Markets Ltd, από την Βρετανική Χρηματοπιστωτική Αρχή (Financial Conduct Authority).

Η FCA απαγόρευσε στην εταιρεία να εταιρεία να πραγματοποιεί συναλλαγές στη Μεγάλη Βρετανία, εκδίδοντας παράλληλα προειδοποίηση εναντίον της.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Binance Markets δεν επιτρέπεται να αναλαμβάνει οποιαδήποτε συναλλαγή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η FCA έδωσε διορία στην εταιρεία μέχρι την Τετάρτη 30 Ιουνίου, ώστε να αποσύρει τις διαφημίσεις αλλά και τις προωθητικές της ενέργειες.

Απαιτεί δε από την Binance να αναγράψει στον ισότοπο της και σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαχειρίζεται ότι δεν πραγματοποιεί συναλλαγές στη Βρετανία.

Αναλυτές χαρακτηρίζουν την κίνηση αυτή συμβολική σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς αποτελεί μια επίδειξη ισχύος των Ρυθμιστικών Αρχών απέναντι στην βιομηχανία κρυπτονομισμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Binance μαζί με άλλες εταιρείς, είχαν καταθέσει αίτηση στην FCA, ώστε να λάβει πιστοποίηση 5MLD, σύμφωνα με την οποία οι συναλλαγές δεν απορρέουν από παράνομες δραστηριότητες.

Τόσο η Binance όσο και το 90% των υπολοίπων επιχειρήσεων αξιολογήθηκαν αρνητικά και απέσυραν τις αιτήσεις τους.

Σύμφωνα με το Bloomberg, την Binance ερευνούν επίσης τους τελευταίους μήνες οι Ρυθμιστικές Αρχές των ΗΠΑ και η Ιαπωνική Χρηματοπιστωτική Αρχή (Financial Services Agency) η οποία εξέδωσε προειδοποίηση εναντίον της, υποστηρίζοντας ότι προσέφερε υπηρεσίες χωρίς εγγραφή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto