Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με στόχο την μείωση του προσωπικού της κατά 500 εργαζομένους θέτει άμεσα σε εφαρμογή η Τράπεζα Πειραιώς. Με τον τρόπο αυτό θα σπάσει καθοδικά και το φράγμα των 10.000 τραπεζοϋπαλλήλων στον όμιλο, γεγονός που θα επιδράσει σημαντικά στην εξοικονόμηση πόρων και θα φέρει πιο κοντά τον στόχο διαμόρφωσης του αριθμού τους στις 8.000.

Ήδη το 2020 είχαν αρχίσει να αποτυπώνονται στα αποτελέσματα της τράπεζας τα οφέλη από προηγούμενες αντίστοιχες δράσεις, με τις δαπάνες μισθοδοσίας να υποχωρούν κατά 10%, ενώ και στο α’ τρίμηνο 2021 η ετήσια μείωση ήταν σημαντική, διαμορφούμενη στα επίπεδα του 9%.

Ο μετασχηματισμός της τράπεζας έως το 2024 προβλέπει τη μείωση του σχετικού με το προσωπικό κόστους γύρω από τα 350 εκατ. από 424 εκατ. ευρώ κατά την περυσινή χρήση.

Μαζί με τη μείωση του αριθμού των καταστημάτων από τα 504 στα 430 θα προσαρμοστεί σε ακόμη πιο χαμηλά επίπεδα το συνολικο επαναλαμβανόμενο λειτουργικό κόστος του ομίλου σε σχέση με τα 981 εκατ. ευρώ του 2020.

Οι αποζημιώσεις

Ο CEO της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου θέλει όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το νέο πρόγραμμα να εφαρμοστεί σε συνθήκες εργασιακής ειρήνης και για το λόγο αυτό είχε συνεχείς επαφές το τελευταίο διάστημα με τους συλλόγους των τραπεζοϋπαλλήλων του ομίλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι εργαζόμενοι θα μπορούν να κάνουν χρήση των κινήτρων που θα δοθούν, τα οποία ωστόσο θα διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία τους. Oσοι είναι πάνω από 50 ετών θα δικαιούνται μεγαλύτερα ποσά, ενώ ρόλο θα παίζουν και άλλοι παράγοντες, όπως ο χρόνος της προϋπηρεσίας και το τμήμα στο οποίο εργάζεται ο καθένας. Δεν αποκλείεται μάλιστα να δοθεί bonus σε όσους υποβάλουν νωρίτερα από τη λήξη της προθεσμίας που θα δοθεί, το αίτημά τους.

Σε κάθε περίπτωση θα οριστεί ένα ανώτατο ποσό αποζημίωσης, το οποίο αναμένεται να διαμορφωθεί στις 200.000 ευρώ. Οι όροι της εθελούσιας εξόδου θα κοινοποιηθούν στο προσωπικό κατά πάσα πιθανότητα μέσα σε αυτήν την εβδομάδα, ώστε άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία των αιτήσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις