Σε αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων της για την πορεία του Brent κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, προχώρησε η Goldman Sachs, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Συγκεκριμένα, η Goldman κατέβασε την πρόβλεψη της κατά πέντε δολάρια, από τα 80 στα 75 δολάρια το βαρέλι, λαμβάνοντας υπόψη την αναζωπύρωση της πανδημίας και την εκτίμηση πως η εξέλιξη αυτή θα «ροκανίσει» τα επίπεδα ζήτησης. Εκτίμησε δε, πως οι κλυδωνισμοί στις τιμές θα συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες, λόγω της αβεβαιότητας που έχει δημιουργήσει η Δέλτα και η αργή αντίδραση στη ροή της προσφοράς.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα υπολογίζει πως το έλλειμμα μεταξύ επιπέδων προσφοράς και ζήτησης θα διαμορφωθεί τελικά στα 1,5 εκατ. βαρέλια, αντί της προηγούμενης εκτίμησης για 1,9 εκατ. βαρέλια, κάτι που σημαίνει πως οι διακυμάνσεις θα είναι πολύ πιο «σφιχτές». Κι αυτό λαμβάνοντας υπόψη από τη μία πλευρά την ανακοίνωση της μετριοπαθούς αύξησης της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ και μια εκτιμώμενη ζημιά στα επίπεδα ζήτησης κατά ένα εκατ. βαρέλια λόγω της κάθετης ενίσχυσης των κρουσμάτων.

Πάντως, η Goldman διατήρησε την πρόβλεψη της για μέσο όρο τιμών στα 80 δολάρια το βαρέλι κατά το τέταρτο τρίμηνο, με προβλεπόμενο έλλειμμα μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στα 1,7 εκατ. βαρέλια.

Εξάλλου, η αμερικανική τράπεζα επισημαίνει την αργή πρόοδο στο μέτωπο της επίτευξης νέας ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Ιράν και Δύσης, καθώς οι διαπραγματεύσεις στη Βιέννη έχουν παγώσει, κάτι που σημαίνει πως τυχόν αύξηση των ιρανικών εξαγωγών θα αργήσει πέραν του Οκτωβρίου που είχε αρχικά υπολογίσει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες