Οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ «έπεσαν» αναπάντεχα τον Ιούνιο στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020, δείχνοντας μία γενικότερη εξασθένηση της ζήτησης με φόντο τις αυξημένες τιμές και την περιορισμένη προσφορά.

Οι αγορές νέων μονοκατοικιών μειώθηκαν κατά 6,6% στις 676.000, από 724.000 τον Μάιο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης που δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα. Η μέση εκτίμηση σε μια έρευνα του Bloomberg έκανε λόγο για έναν ρυθμό 796.000 νέων μονοκατοικιών.

Οι αυξανόμενες δαπάνες κατασκευής για τα πάντα, από την εργασία και τη μεταφορά έως την ξυλεία έχουν συγκρατήσει την κατασκευή σπιτιών τους τελευταίους μήνες, συμβάλλοντας στην αύξηση των τιμών ενώ η προσφορά κατοικιών παραμένει περιορισμένη. Μερικές από αυτές τις πιέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα ενδέχεται να μειωθούν τους επόμενους μήνες και οι τιμές της ξυλείας υποχώρησαν γρήγορα από την πρόσφατη υψηλότερη τιμή τους.

Στελέχη της κυβέρνησης Μπάιντεν είχαν συνάντηση με εκπροσώπους του κλάδου κατασκευής κατοικιών πρόσφατα, με στόχο να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις τροφοδοσίας και να ελαφρυνθούν οι πιέσεις που προκάλεσαν την άνοδο των σπιτιών.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ο επερχόμενος πόλεμος στον Ειρηνικό και η φενάκη του ευρωστρατού
Διεθνή |

Ο επερχόμενος πόλεμος στον Ειρηνικό και η φενάκη του ευρωστρατού

Οι θέσεις που διατύπωσε η πρόεδρος της Κομισιόν και η προαναγγελία μιας συνόδου κορυφής για την Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωση φέρνουν το θέμα στην πρώτη γραμμή και αναμένεται να πυροδοτήσουν έντονη συζήτηση και αντιπαραθέσεις.