Tην οδηγία για τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους αναμένεται να επαναφέρει απόψε το αμερικανικό The Centers for Disease Control and Prevention (CDC), σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν αμερικανικά δημοσιεύματα. Μάλιστα, η αλλαγή ρότας θα αφορά ακόμη και τους πλήρως εμβολιασμένους Αμερικανούς.

Τον περασμένο Μάιο το CDC είχε χαλαρώσει τους κανονισμούς υποστηρίζοντας πως οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν είναι ανάγκη πια να φορούν μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα μπορούσαν να περιορίσουν τη χρήση και σε εσωτερικούς χώρους, αν και διατήρησε τη σύσταση για χρήση τους σε ταξιδιωτικά μέσα και μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως επίσης νοσοκομεία και ιατρεία. Μάλιστα, με τις νέες οδηγίες η υπηρεσία είχε κάνει συγκεκριμένα λόγο για επιστροφή της ζωής σε φυσιολογικές συνθήκες.

Δεν πέρασαν καλά-καλά δύο μήνες ώστε το CDC να ανακρούσει πρύμναν, καθώς τα κρούσματα έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν πάλι λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. Κάτι το οποίο είχε ήδη προαναγγείλει με δηλώσεις του προχθές ο κορυφαίος καθηγητής Αντονι Φάουτσι.

Οι αμερικανικές αρχές ανησυχούν για την αυξημένη διασπορά του ιού και της Δέλτα μεταξύ των ανεμβολίαστων, αλλά και σε πολιτείες που παρουσιάζουν χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών. Έτσι, αν και οι οδηγίες του CDC αποτελούν μόνο σύσταση και όχι υποχρέωση, καθώς η τελική απόφαση εναπόκειται στις πολιτειακές αρχές, είναι εύλογο πως η γραμμή των ειδικών του CDC δεν είναι εύκολο να αγνοηθεί.

Εξάλλου, ήδη πολλές πόλεις και περιοχές σε όλη τη χώρα έχουν από μόνες τους, τις προηγούμενες ημέρες, ξεκινήσουν να επαναφέρουν τη χρήση μάσκας. Ενδεικτικά η Καλιφόρνια και το Λος Άντζελες, όπως επίσης κομητείες στη Νεβάδα και τη Μασαχουσέτη.

Αναλόγως στη χώρα έχει φουντώσει η συζήτηση για την πιθανή ανάγκη ενίσχυσης της ανοσολογικής αντίστασης του πληθυσμού με συμπληρωματική τρίτη δόση εμβολίου. Μάλιστα, η Pfizer έχει ήδη δηλώσει πως σκοπεύει σύντομα να υποβάλει άδεια στο FDA για να λάβει έγκριση για ενισχυτική δόση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας