Διχασμό στην κοινή γνώμη πυροδότησε απόφαση δικαστηρίου του Βερολίνου να προχωρήσει σε απαγόρευση των κινητοποιήσεων που έχουν απαγορευτεί μέσα στο Σαββατοκύριακο κατά των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό με την αιτιολογία ότι οι κινητοποιήσεις μπορεί να οδηγήσουν σε ενίσχυση της διασποράς του ιού.

Τόσο σήμερα όσο κυρίως αύριο οργανώσεις κατά των μέτρων με επικεφαλής το κίνημα Querdenker (Εναλλακτικά Σκεπτόμενοι) έχει καλέσει τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους, τόσο στη γερμανική πρωτεύουσα όσο και σε τουλάχιστον 13 ακόμη πόλεις. Ειδικά στην αυριανή διαδήλωση στο Βερολίνο που φέρει το σλόγκαν «Για την Ειρήνη, την Ελευθερία και την Αλήθεια» τουλάχιστον 4.000 άτομα έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, αν και οι διαδηλωτές αναμένεται να ξεπεράσουν τους 22.000.

Οι διαδηλώσεις στρέφονται κατά των μέτρων και των lockdowns, ενώ έχουν σαν στόχο να στηρίξουν και τα νυχτερινά κλαμπ κυρίως της γερμανικής πρωτεύουσας που έχουν υποστεί τεράστια ζημιά από το παρατεταμένο λουκέτο.

Το Διοικητικό Δικαστήριο του Βερολίνου απαγόρευσε τις κινητοποιήσεις με το επιχείρημα πως απειλείται η δημόσια υγεία από τη διασπορά του ιού και δη, της μετάλλαξης Δέλτα που έχει ήδη οδηγήσει σε κάθετη αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων. Στην απόφαση του δε, επεσήμανε πως οι συμμετέχοντες σε αυτές τις διαδηλώσεις «συστηματικά δεν ακολουθούν τους κανονισμούς για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό» και δεν φορούν μάσκες.

Το κίνημα Querdenker βρίσκεται στο μικροσκόπιο των γερμανικών αρχών, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι έχει δεσμούς με ακροδεξιές και εξτρεμιστικές οργανώσεις, ενώ διασπείρει θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την πανδημία και την επικινδυνότητα των εμβολίων. Τις κινητοποιήσεις στηρίζει και το εθνικιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα