Με το δεξί ξεκίνησε η εβδομάδα για τη Wall Street, με το επενδυτικό κλίμα να δείχνει βελτιωμένο και όλους τους επιμέρους δείκτες να προσπαθούν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος των προηγούμενων ημερών.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones ξεκίνησε δυναμικά με άλμα κατά 224 μονάδες ή 0,64% στις 35.354 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,64% ή 29 μονάδες στις 4.470 και ο τεχνολογικός Nasdaq βρίσκεται στις 14.829 μονάδες αυξημένος κατά 116 μονάδες ή 0,79%.

Ο ενεργειακός δείκτης του S&P 500, που υπέστη καθίζηση κατά 7,3% την περασμένη εβδομάδα λόγω της ελεύθερης πτώσης της τιμής του πετρελαίου, αναρρώνει με αύξηση κατά 0,3%, όπως και η διεθνής τιμή του μαύρου χρυσού. Συγκεκριμένα το αμερικανικό WTI ξεπέρασε τα 64 δολάρια το βαρέλι και αυτή την ώρα βρίσκεται στα 64,78 με άνοδο 4,2%, ενώ και το Brent βρέθηκε πάνω από τα 67 δολάρια το βαρέλι.

Σημαντική άνοδο καταγράφουν και οι μετοχές των Pfizer και BioNTech, ειδικά δε, αφότου επιβεβαιώθηκε η είδηση πως η αρμόδια υπηρεσία του FDA προχώρησε σε πλήρη έγκριση του εμβολίου της κοινοπραξίας. Θυμίζουμε πως το εμβόλιο είχε ξεκινήσει να χορηγείται στις ΗΠΑ με προσωρινή άδεια εκτάκτου ανάγκης.

Πάντως, ουσιαστικά οι επόμενες τρεις ημέρες θα κυλήσουν με τους επενδυτές να κρατούν στάση αναμονής περιμένοντας το μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού, στο Τζάκσον Χολ του Γουαϊόμινγκ.

Το οικονομικό συμπόσιο της Kansas City Fed, γνωστό και ως το… Νταβός του καλοκαιριού, θα ξεκινήσει την ερχόμενη Πέμπτη συγκεντρώνοντας τα διεθνή φώτα για την πιθανή εκπομπή μηνυμάτων που θα έχουν να κάνουν με τα επόμενα βήματα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και την έναρξη του tapering. Κυρίως δε, η ομιλία του επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή.

Πάντως, το γεγονός πως η Fed αποφάσισε τελικά πως και η φετινή εκδήλωση θα γίνει μόνο διαδικτυακά –μέχρι πρότινος το event θα ήταν μοιρασμένο σε ζωντανές και virtual ομιλίες- αντανακλά την ενίσχυση της παγκόσμιας ανησυχίας για την αναζωπύρωση της πανδημίας λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.

Μέσα στο κλίμα αυτό, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων σήμερα παρουσιάζουν άνοδο με ενδεικτικά την απόδοση του 10ετούς να ανεβαίνει στο 1,267%. Στον αντίποδα στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο υποχωρεί σήμερα με την ισοτιμία με το ευρώ να διαπραγματεύεται στα 1,173.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street