Συνεχίστηκε και σήμερα το ανοδικό μομέντουμ για την τιμή του πετρελαίου, μετά το χθεσινό άλμα του +6%, το μεγαλύτερο από τον περασμένο Μάρτιο, που ανέτρεψε δύο εβδομάδες συνεχών απωλειών.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν, αποτυπώνοντας τη θετική υποδοχή τις είδησης ότι ο αμερικανικός οργανισμός φαρμάκων ενέκρινε το εμβόλιο Pfizer/BioNTech, από την πλευρά των επενδυτών, καθώς τροφοδοτούνται οι προσδοκίες ότι μετά την αύξηση της ζήτησης για καύσιμα, θα ακολουθήσει και η αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού στις ΗΠΑ.

Το Brent, στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, ανέβηκε κατά 0,66 δολάρια ή 0,9% και διαμορφώθηκε στα 69,41 δολάρια το βαρέλι μέχρι τις 2.01 το πρωί, ενώ το αμερικανικό WTI κέρδισε 0,60 δολάρια ή 0,9% και διαμορφώθηκε σε 66,24 δολάρια το βαρέλι.

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ο οποίος τον περασμένο Δεκέμβριο ενέκρινε δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer, χθες εξέδωσε πλήρη έγκριση για χρήση σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής αναλυτής της Oanda, Εντουαρντ Μόια, με η απόφαση αυτή μπορεί να κάμψει τη διστακτικότητα απέναντι στο εμβόλιο, καθώς ο FDA ουσιαστικά εξέπεμψε… σήμα ασφάλειας γύρω από αυτό με τη συγκεκριμένη απόφαση. «Με πολλές εταιρείες και κυβερνητικές υπηρεσίες πιθανόν να επιβάλλουν εντολές για εμβόλια, θα πρέπει να αυξηθεί ραγδαία και η επιστροφή στους χώρους εργασίας το φθινόπωρο», είπε ο ίδιος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές