To σήμα του διοικητή της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, στο Τζάκσον Χολ για έναρξη του tapering μέσα στη χρονιά έστειλε ανοδικά τις τιμές των μετάλλων, ξεκινώντας βέβαια από το χρυσό.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη για το χρυσό ξεπέρασαν το 1,40% με την τιμή να «σκαρφαλώνει» για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1.800 δολαρίων, στα 1.820 δολάρια την ουγγιά. Πρόκειται για υψηλό σχεδόν τεσσάρων εβδομάδων που μεταφράζεται σε κέρδη της τάξεως του 4,3% για τη χρονιά.

Την ίδια ώρα κέρδη της τάξεως του 2,14% στα 24,055 δολάρια καταγράφει το ασήμι και η πλατίνα «καλπάζει» με ποσοστό της τάξεως του 3,20% στα 1.006 δολάρια. Το παλλάδιο σημειώνει αύξηση κατά 0,92% στα 2.414 δολάρια.

Νωρίτερα, ο κύριος Πάουελ στην ομιλία του στο Τζάκσον Χολ υποστήριξε πως η καλή κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας αιτιολογεί την απόσυρση των μέτρων στήριξης, αν και ξεκαθάρισε πως η αύξηση των επιτοκίων θα αργήσει. Μετά την εξέλιξη αυτή οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν όπως και το αμερικανικό δολάριο, επιτρέποντας στο χρυσό και τα πολύτιμα μέταλλα ευρύτερα να κερδίσουν έδαφος.

Πάντως, οι αναλυτές δεν αναμένουν ισχυρή ανοδική πορεία στην τιμή του χρυσού. «Αν και η ομιλία Πάουελ ήταν μετριοπαθής, δεν ήταν τόσο μετριοπαθής για να πυροδοτήσει μεγάλης έκτασης αγορές στα πολύτιμα μέταλλα» σχολιάζει ο Νίκι Σιλς της MKS SA.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές