Το Κογκρέσο του Ελ Σαλβαδόρ ενέκρινε την Τρίτη νόμο για τη δημιουργία ενός fund ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων για τη διευκόλυνση της μετατροπής από bitcoin σε δολάρια ΗΠΑ, ενόψει της προγραμματισμένης υιοθέτησης του κρυπτονομίσματος από την Κεντρική Αμερική ως νόμιμο χρήμα την επόμενη εβδομάδα.

Με 64 ψήφους υπέρ και 14 ψήφους κατά, το Κογκρέσο ενέκρινε το ταμείο καθώς το Ελ Σαλβαδόρ, το οποίο χρησιμοποιεί ήδη το δολάριο ΗΠΑ, ετοιμάζεται να υιοθετήσει επίσημα το bitcoin στις 7 Σεπτεμβρίου.

Η χώρα της Κεντρικής Αμερικής θα είναι η πρώτη στον κόσμο που θα χρησιμοποιήσει το κρυπτονόμισμα ως νόμιμο χρήμα.

Τα χρήματα για το νέο ταμείο θα ανακατευθυνθούν από τον τρέχοντα προϋπολογισμό του υπουργείου Οικονομικών και θα τα διαχειρίζεται η κρατική τράπεζα Ανάπτυξης του Ελ Σαλβαδόρ (BANDESAL).

«Ο σκοπός αυτού του νόμου είναι να υποστηρίξει οικονομικά τις εναλλακτικές λύσεις που παρέχει το κράτος, με την επιφύλαξη των ιδιωτικών πρωτοβουλιών, που επιτρέπουν στον χρήστη να πραγματοποιήσει την αυτόματη και στιγμιαία μετατροπή του bitcoin σε δολάριο ΗΠΑ», αναφέρεται σε έγγραφο του Κογκρέσου.

Τουλάχιστον 200 ΑΤΜ και 50 συμβουλευτικά κέντρα από την κυβερνητική εφαρμογή ψηφιακού πορτοφολιού “Chivo” εγκαθίστανται σε διάφορα μέρη της χώρας όπου οι χρήστες μπορούν να καταθέσουν και να αποσύρουν χρήματα χωρίς να πληρώσουν προμήθειες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto