Σε μια ανεξερεύνητη και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τουριστική αγορά, αυτή της Λατινικής Αμερικής, στοχεύει η Ελλάδα, με την κυβέρνηση να προωθεί σχέδιο για τη δημιουργία μιας «γέφυρας», ώστε τα επόμενα χρόνια να αυξηθούν οι ροές λατινοαμερικάνων τουριστών προς τη χώρα μας.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει τα τουριστικά ρεύματα από τη Λατινική Αμερική είχε εκφράσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον περασμένο Μάρτιο, σε τηλεδιάσκεψη που είχε πραγματοποιήσει με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Ήδη, στο πλαίσιο του σχεδίου που επεξεργάζεται και υλοποιεί η κυβέρνηση, τον περασμένο Ιούνιο ξεκίνησαν πτήσεις του ισπανικού αερομεταφορέα «Air Europa» από τη Μαδρίτη προς την Αθήνα δύο φορές την εβδομάδα, με απευθείας σύνδεση σε έξι χώρες της Λατινικής Αμερικής (Αργεντινή, Βραζιλία, Περού, Βολιβία, Εκουαδόρ και Παραγουάη).

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, η πληρότητα τον Αύγουστο άγγιξε το 90%, τον Ιούλιο το 77% και τον Ιούνιο το 60%. Μάλιστα στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, ο ΕΟΤ προχώρησε με την ισπανική εταιρεία σε πρόγραμμα συνδιαφήμισης, η οποία ολοκληρώνεται στο τέλος Σεπτεμβρίου.

«Σημαντικό βήμα για την προσέλκυση τουριστών»

Τη θερινή περίοδο που μας πέρασε, λόγω των περιορισμών της πανδημίας, η στόχευση ήταν κυρίως η ισπανική αγορά, ωστόσο απώτερος στόχος για τα επόμενα χρόνια, είναι η τουριστική αγορά σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική με τη χώρα μας, στη μετά Covid-19 εποχή, να θέλει να διεισδύσει σε τουριστικές αγορές των χωρών της περιοχής, οι οποίες έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και μπορούν να δώσουν σημαντικά οφέλη στην ελληνική τουριστική βιομηχανία.

Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο περίπου 200.000 τουρίστες από τη Λατινική Αμερική, κυρίως από Αργεντινή και Βραζιλία, επισκέπτονται την Ελλάδα.

Την εποπτεία για τη συγκεκριμένη δράση της κυβέρνησης έχει ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Λατινικής Αμερικής, Ιάσων Πιπίνης, ο οποίος μίλησε στην Κοινωνία Ώρα MEGA.

«Ένα σημαντικό βήμα για την προσέλκυση τουριστών από τη Λατινική Αμερική είναι η αεροπορική γέφυρα μεταξύ τους. Ήδη υλοποιείται από το καλοκαίρι με την ισπανική αεροπορική εταιρεία Air Europa. Με έναν ενιαίο κωδικό και ολιγόωρη στάση στη Μαδρίτη, γίνεται σύνδεση της Ελλάδας με τη Λατινική Αμερική.  Στόχος τις επόμενες χρονιές, να προσελκύσουμε μεγαλύτερο αριθμό τουριστών από εκεί, με ένα ελκυστικό πακέτο», ανέφερε.

Ο σχεδιασμός προβλέπει την προβολή διαφόρων μορφών τουρισμού, όπως είναι ο θρησκευτικός τουρισμός, ο γαστρονομικός, ο πολιτιστικός, ο γεωτουρισμός και ο τουρισμός πόλεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός