Η Amazon δίνει στους εργαζομένους της περισσότερη ευελιξία να εργάζονται από το σπίτι ακόμη και μετά την έναρξη λειτουργίας των γραφείων της το επόμενο έτος.

Σε επιστολή του προς τους υπαλλήλους της εταιρείας τη Δευτέρα, ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Αντι Τζάσι, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα αφήσει στους μεμονωμένους διευθυντές των ομάδων να αποφασίσουν πόσο συχνά θα εργάζονται οι υπάλληλοί τους από το γραφείο και πόσο μέσω τηλεργασίας.

«Αναμένουμε ότι θα υπάρξουν ομάδες που θα συνεχίσουν να εργάζονται κυρίως εξ αποστάσεως, άλλες που θα λειτουργούν με συνδυασμό τηλεργασίας και δουλειάς από το γραφείο και άλλες που θα αποφασίσουν ότι οι πελάτες εξυπηρετούνται καλύτερα όταν η ομάδα δουλεύει κυρίως στο γραφείο», έγραψε ο Τζάσι. «Συνειδητά δεν ορίζουμε πόσες ημέρες ή ποιες ημέρες – αυτό πρόκειται να το καθορίσουν οι διευθυντές σε συνεργασία με τους επικεφαλής και τις ομάδες τους.»

Η Amazon αρνήθηκε να διευκρινίσει πόσα άτομα απασχολεί σε επίπεδο διευθυντή.

Αλλαγή πλεύσης

Η κίνηση σηματοδοτεί μια αλλαγή σε σχέση με τα προηγούμενα σχέδια επιστροφής των υπαλλήλων της Amazon στους χώρους εργασίας. Αυτά τα σχέδια εκτιμούσαν ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι της εταιρείας θα επέστρεφαν στο γραφείο μετά τις 3 Ιανουαρίου 2022. Η Amazon είχε ορίσει ένα πλαφόν τριών ημερών την εβδομάδα εργασίας από το γραφείο, αφήνοντας στους υπαλλήλους την επιλογή να εργάζονται από απόσταση έως και δύο ημέρες την εβδομάδα.

Ο Τζάσι σημείωσε ότι η Amazon διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να δρομολογήσει «μια προσέγγιση για όλους» σε επίπεδο εταιρείας. Η Amazon απασχολεί σήμερα 1,3 εκατομμύρια υπαλλήλους παγκοσμίως με εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς να λειτουργούν σε συνεργατικούς ρόλους.

Στο πλαίσιο της αλλαγής πολιτικής της, η Amazon θα δώσει επίσης στους υπαλλήλους της τη δυνατότητα να εργάζονται έως και τέσσερις εβδομάδες ετησίως πλήρως εξ αποστάσεως από οποιαδήποτε τοποθεσία στη χώρα βρίσκονται.

Ενώ η Amazon δίνει στους υπαλλήλους μεγαλύτερο περιθώριο αναφοράς στο γραφείο, ο Τζάσι είπε ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα παραμείνουν αρκετά κοντά στην ομάδα τους «ώστε να μπορούν εύκολα να ταξιδέψουν στο γραφείο για συνάντηση με προειδοποίηση μια ημέρα νωρίτερα».

Άλλοι γίγαντες της τεχνολογίας έχουν επίσης αγκαλιάσει την εξ αποστάσεως εργασία. Η Microsoft τον Σεπτέμβριο ανέβαλε επ ‘αόριστον την επιστροφή στο γραφείο για τους υπαλλήλους τους, ενώ το Facebook και η Google αναμένουν ότι ένα μέρος των υπαλλήλων τους θα συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι εάν οι εργασίες τους μπορούν να γίνουν από απόσταση.

Το Twitter μάλιστα είπε στους υπαλλήλους του πέρυσι ότι μπορούν να εργαστούν από το σπίτι «για πάντα» αν το επιλέξουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Executive