Πτώση άνω του αναμενόμενου σημείωσε ο ρυθμός κατασκευής νέων σπιτιών στις ΗΠΑ, καθώς οι εργολάβοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις ελλείψεις σε υλικά και πρώτες ύλες λόγω της διαταραχής της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας, αλλά και τις ελλείψεις σε εργατικά χέρια.

Αποτέλεσμα των ελλείψεων είναι ο κατασκευαστικός κλάδος να υποστεί υποχώρηση και οι νέες κατοικίες να μειωθούν κατά 1,6%, στα 1,55 εκατομμύρια το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου. Πρόκειται για ένα νούμερο αρκετά μικρότερο από τις 1,63 εκατ. νέες κατοικίες που περίμεναν οι αναλυτές, αν και σε ετήσια βάση ο αριθμός τους είναι ανεβασμένος κατά 7,4% σε σχέση με πέρυσι.

Συνολικά η ζήτηση για νέα σπίτια έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας στις ΗΠΑ, καθώς οι Αμερικανοί υποχρεώθηκαν να περάσουν περισσότερο χρόνο στο σπίτι τους, ενώ τα χαμηλά επιτόκια διευκόλυναν το ενδιαφέρον για υποθήκες. Η αύξηση της ζήτησης σε συνδυασμό με το χαμηλό ρυθμό των νέων οικοδομών εκτόξευσαν τις τιμές στα ύψη, συμβάλλοντας και στη συνολική ενίσχυση του πληθωρισμού.

Ειδικοί του κλάδου εκτιμούν πως η ανοδική πορεία των τιμών των ακινήτων θα συνεχιστεί τεστάροντας τις αντοχές της αγορές και του κλάδου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
American Express: Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Τζ. Ρόμπινσον
Διεθνή |

Πέθανε ο Τζ. Ρόμπινσον: Ο άνθρωπος που έκανε «σούπερ μάρκετ» την American Express

Η ιστορία του ανθρώπου που μεταμόρφωσε την πιστωτική κάρτα σε ένα σούπερ μάρκετ χρηματοοικονομικών υπηρεσιών - Εγκατέλειψε την εταιρεία το 1993 μετά από σύγκρουση με διευθυντικά στελέχη