Η Tesla  ανακοίνωσε 1,62 δισ. δολάρια καθαρά έσοδα (GAAP) για το  τρίτο τρίμηνο, δεύτερη φορά στην ιστορία της που ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια. Στο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, τα καθαρά έσοδα ήταν 331 εκατομμύρια δολάρια. Οι ανακοινώσεις ήλθαν αμέσως μετά το κουδούνι λήξη της συνεδρίασης και ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς. 

Σε 1,86 δολάρια ανήλθαν τα κέρδη ανά μετοχή  έναντι 1,59 που ήταν η εκτίμηση της Refinitiv. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 13,67 δισ. δολάρια  έναντι 13,63 δισ. δολάρια που ανέμενε η  Refinitiv.

Τα αποτελέσματα ρεκόρ προήλθαν από τη βελτίωση του μικτού περιθώρικέρδους,  30,5% στην  αυτοκινητοβιομηχανία και 26,6% στο σύνολο των δραστηριοτήτων.

Η Tesla αποκόμισε 806 εκατ. δολάρια από την δραστηριότητα της στον τομέα της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων ηλιακής ενέργειας, αποθήκευσης ενέργειας για σπίτια και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και 894 εκατ. δολάρια από έσοδα από υπηρεσίες.

Η εταιρεία ανακοίνωσε απομείωση αξίας 51 εκατ. δολαρίων που σχετίζεται με την επένδυσή της σε bitcoin, την οποία ανέφερε στα έξοδα «αναδιάρθρωσης και άλλων»

Σε αντίθεση με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, οι πωλήσεις της Tesla αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του τριμήνου, θέτοντας ένα νέο ρεκόρ εταιρείας, παρά τις ελλείψεις τσιπ και τις προκλήσεις της αλυσίδας εφοδιασμού που επιβαρύνουν τον κλάδο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή