Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής στo forum «Circle The Med» που διοργανώθηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο Κυκλικής Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO).

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στην ενότητα «Περιοχή της Μεσογείου, μία νέα εποχή», ο κ. Βορίδης ανέδειξε τη σημασία της προώθησης και υποστήριξης της κυκλικής και της ψηφιακής οικονομίας στην κατεύθυνση ανάδειξης και προστασίας του μεσογειακού οικοσυστήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε τις προτεραιότητες που έχει δώσει η παρούσα Κυβέρνηση στα ζητήματα Βιώσιμης Ανάπτυξης και Προστασίας του Περιβάλλοντος κατ’ εφαρμογή των σχετικών στόχων που έχουν τεθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, μέσα από τη στενή συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με γνώμονα την επίτευξη μίας βιώσιμης, αειφόρου και πράσινης ανάπτυξης.

Ειδικότερα, ο Υπουργός έθεσε στο επίκεντρο αυτής της συνεργασίας την αξιοποίηση των σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών ως μέσο, τόσο για την προστασία της ανθρώπινης ζωής των πολιτών, όσο και για τη βελτίωση της ποιότητάς της.

Στην κατεύθυνση αυτή παρουσίασε το πρόγραμμα που χρηματοδοτεί το Υπουργείο Εσωτερικών και εφαρμόζουν οι αρμόδιοι φορείς ύψους 323 εκατομμυρίων ευρώ για τη μετατροπή των πόλεων σε «έξυπνες» καθώς και το πρόγραμμα χρηματοδότησης για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης ως σημαντικό «όχημα» για την ενεργειακή μετάβαση.

Τέλος, ο κ. Βορίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πρωταγωνιστικό ρόλο που επιδιώκει να διαδραματίσει η Ελλάδα στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή της από ορυκτά καύσιμα.

Ανέφερε μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα εφαρμογής αυτής της πολιτικής από τη χώρα μας, την προσπάθεια που καταβάλλει η Αστυπάλαια να απαλλαγεί από τη χρήση συμβατικών καυσίμων και να καλύψει εξ’ ολοκλήρου τις ανάγκες της από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, φιλοδοξώντας να καταστεί το πρώτο «πράσινο» νησί στη χώρα μας.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Θετικά οικονομικά μεγέθη για την Ελλάκτωρ το 9μηνο του 2021
Green |

Κέρδη για την Ελλάκτωρ το γ' τρίμηνο, μετά από 6 τρίμηνα αρνητικών αποτελεσμάτων

Το EBITDA του ομίλου επηρεάστηκε θετικά από τη βελτίωση του κλάδου του Περιβάλλοντος, των ΑΠΕ, των Παραχωρήσεων ενώ αντίστοιχα επηρεάστηκε αρνητικά από την κάμψη των επιδόσεων του κλάδου της Κατασκευής.

Οικονόμου – Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στον στόχο της δίκαιας μετάβασης και της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής
Green |

Οικονόμου: Προσηλωμένοι στη δίκαιη μετάβαση και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Ο Γιάννης Οικονόμου στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον στόχο απολιγνιτοποίησης της Κοζάνης αλλά και στην ενεργειακή συμμαχία με την Αίγυπτο