Δε μπορούν να εφαρμοστούν τα ίδια μέτρα στα σούπερ μάρκετ και να αποκλειστούν οι ανεμβολίαστοι από την αγορά τροφίμων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Αναφορικά με την Εκκλησία, ο ίδιος ανέφερε ότι έχουν δοθεί όλες οι απαντήσεις και η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε εγκύκλιο καλώντας τους πιστούς να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα, μιλώντας στον ANT1.

Kληθείς να σχολιάσει τα νέα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας που ισχύουν από το Σάββατο, υπενθύμισε ότι στα 3 προηγούμενα κύματα της πανδημίας η κυβέρνηση στήριξε με 42 δις ευρώ εργαζομένους και επιχειρήσεις.

Όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης στη συνέχεια, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο 4ο κύμα της πανδημίας το οποίο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν όλοι είχαν εμβολιαστεί και γι΄ αυτό αναγκαστήκαμε να πάρουμε μέτρα διατηρώντας όμως μια σχετική κανονικότητα και θα πρέπει να τα σεβαστούν όλοι γιατί δεν μπορεί να γίνει νέο lockdown.

Εμβολιασμοί

Πρόσθεσε δε ότι η ανακοίνωση των μέτρων έφερε ήδη αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό.

Ερωτηθείς για εξαιρέσεις που υπάρχουν είπε ότι στα ΜΜΜ δεν είναι δυνατόν να υπάρξει έλεγχος rapid test, αλλά έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια.

Ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν εξετάζει το μέτρο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων πέραν των υγειονομικών.

Τέλος και σε ότι αφορά τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, είπε ότι έρχεται να στηρίξει την επιχειρηματικότητα ιδίως στην Περιφέρεια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας