Οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από την παραλλαγή Όμικρον στη Νότια Αφρική παρουσιάζουν πολύ διαφορετικά συμπτώματα από αυτούς που προσβλήθηκαν από το στέλεχος δέλτα, είπε η γιατρός που ειδοποίησε για την πιθανότητα μιας νέας παραλλαγής.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Angelique Coetzee, η οποία είναι επίσης πρόεδρος της Νοτιοαφρικανικής Ιατρικής Ένωσης, ανάφερε ότι οι ασθενείς που προσβλήθηκαν από τη Όμικρον παραπονιούνται για κόπωση, πόνους στο κεφάλι και το σώμα και περιστασιακά πονόλαιμο και βήχα

Συγκριτικά, οι λοιμώξεις από τη Δέλτα προκάλεσαν αυξημένους παλμούς, είχαν ως αποτέλεσμα χαμηλά επίπεδα οξυγόνου και απώλεια όσφρησης και γεύσης, πρόσθεσε.

Μετά από εβδομάδες χωρίς σχεδόν κανέναν ασθενή Covid στο ιατρείο της στην Πρετόρια, Coetzee είπε ότι άρχισε ξαφνικά να βλέπει ασθενείς να παραπονιούνται για τα συμπτώματα στις 18 Νοεμβρίου. Ενημέρωσε αμέσως το συμβουλευτικό όργανο της κυβέρνησης για την Covid- 19, και τα εργαστήρια την επόμενη εβδομάδα εντόπισαν μια νέα παραλλαγή, είπε.

«Είπα ότι αυτά τα διαφορετικά συμπτώματα δεν μπορεί να είναι Δέλτα, είναι πολύ παρόμοια με τη Βήτα ή πρέπει να είναι ένα νέο στέλεχος», είπε σε συνέντευξή της τη Δευτέρα.

«Δεν νομίζω ότι θα ξεσπάσει, αλλά πιστεύω ότι θα είναι μια ήπια ασθένεια ελπίζω. Προς το παρόν είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να το χειριστούμε».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναλύει τη νέα μετάλλαξη και είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε πόσο μεταδοτική και σοβαρή είναι.

Η Νότια Αφρική ανακοίνωσε τον εντοπισμό της νέας παραλλαγής στις 25 Νοεμβρίου, λέγοντας ότι ορισμένα κρούσματα εντοπίστηκαν πρώτα στη γειτονική Μποτσουάνα και στη συνέχεια ακολούθησαν άλλα στο Tshwane, τη δημοτική περιοχή στην οποία βρίσκεται η Πρετόρια. Η ανακοίνωση προκάλεσε παγκόσμιο πανικό, αναστατώνοντας τις αγορές και οδήγησε σε ταξιδιωτικές απαγορεύσεις σε χώρες της Νότιας Αφρικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα