Να δανειστεί 10 – 12 δισ. ευρώ από τις αγορές σχεδιάζει η Ελλάδα το 2022 με την έκδοση βραχυπρόθεσμων και μακροχρόνιων ομολόγων, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και η πρώτη έκδοση «πράσινου» ομολόγου σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters κυβερνητικοί παράγοντες.

«Σχεδιάζουμε δανεισμό στα 10-12 δισ. Ευρώ τον επόμενο χρόνο. Θα εκδώσουμε επίσης το πρώτο πράσινο ομόλογο», αναφέρει πηγή στο Reuters.

Η Ελλάδα εξέδωσε 5ετούς, 10ετούς και 30ετούς διάρκειας κρατικά ομόλογα εφέτος, αντλώντας συνολικά περίπου 14 δισ. ευρώ, επωφελούμενη από τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια λόγω του προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι τον προπερασμένο μήνα (06/10) ο OT, είχε γράψει ότι «οι εκδόσεις από τον ΟΔΔΗΧ πρόκειται να φτάσουν τα 10 -12 δισ. ευρώ , ενώ στα σκαριά βρίσκεται και η δημιουργία πλαισίου έκδοσης ελληνικών κρατικών «πράσινων» χρεογράφων. Η δανειακή στρατηγική χτίζεται δεδομένων των υψηλών ταμειακών διαθεσίμων, των αναμενομένων αυξημένων κοινοτικών εκταμιεύσεων και των σχετικά περιορισμένων χρηματοδοτικών αναγκών για το 2022».

Διαβάστε περισσότερα: Πόσα χρωστάει η Ελλάδα και πόσα δισ. θα αντλήσει από τις αγορές 

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα, η οποία βαθμολογείται με ΒΒ από την Standard & Poor’s, επέστρεψε στις διεθνείς αγορές ομολόγων το 2017 αφού είχε αποκλειστεί για χρόνια κατά τη διάρκεια μιας δεκαετούς κρίσης χρέους από την οποία τελικά βγήκε τον Αύγουστο του 2018.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία