Γενική απεργία αποφάσισαν να κηρύξουν για τις 16 Δεκεμβρίου τα δύο από τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα στην Ιταλία, Cgil και Uil.  Το τρίτο μεγάλο συνδικάτο της χώρας, το Cisl, δεν στηρίζει την πρωτοβουλία, διότι θεωρεί ότι «στην φάση αυτή δεν πρέπει να ριζοσπαστικοποιηθεί η κοινωνική αντιπαράθεση».

Η προκήρυξη της απεργίας, όμως, σύμφωνα με τα Cgil και Uil, είναι αναπόφευκτη διότι τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των ανέργων που ενέκρινε έως τώρα η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, είναι ελλιπή και δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες που προέκυψαν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με ό,τι έχει ανακοινωθεί, στις 16 Δεκεμβρίου πρόκειται να οργανωθεί μαζική κινητοποίηση εργαζομένων στην Ρώμη και σε άλλες τρεις μεγάλες πόλεις της χώρας.

«Ξέρουμε ότι η κυβέρνηση έκανε κάποιες προσπάθειες, αλλά σε ό,τι αφορά την παιδεία, τις συντάξεις, το φορολογικό σύστημα και την βιομηχανική πολιτική θεωρούμε ότι είναι ακόμη ανεπαρκείς», υπογραμμίζουν τα δυο μεγάλα ιταλικά συνδικάτα.

Όπως γράφουν οι πολιτικοί αναλυτές, ο ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός εξέφρασε σε στενούς του συνεργάτες την απογοήτευσή του για την απόφαση αυτή των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ενώ συνεχίζει να θεωρεί ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια διαλόγου ώστε να ανασταλεί η απεργιακή κινητοποίηση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Πολωνία: Το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο κατάρριψης ρωσικών πυραύλων αν πλησιάζουν κράτη-μέλη του
Επικαιρότητα |

Το ΝΑΤΟ εξετάζει κατάρριψη ρωσικών πυραύλων κοντά στα κράτη-μέλη του

Η Πολωνία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ρωσικός πύραυλος κρουζ που εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον πόλεων της δυτικής Ουκρανίας παρεισέφρησε στον πολωνικό εναέριο χώρο.