Το ανταλλακτήριο Binance στη Σιγκαπούρη σχεδιάζει να αποσύρει την αίτησή του για άδεια λειτουργίας. Την απόσυρση συνοδεύουν απαγορεύσεις χρήσεως στους τοπικούς επενδυτές έως τις 13 Φεβρουαρίου 2022.

Η αποσυρόμενη αίτηση του μεγάλου ανταλλακτηρίου αφορά σε άδεια για Digital Payment Token (ψηφιακό διακριτικό πληρωμής) στη Σιγκαπούρη και επιτρέπει στις οντότητες να προσφέρουν υπηρεσίες ψηφιακών στοιχείων σε τοπικούς χρήστες. Οι εταιρείες επιτρέπεται να προσφέρουν κρύπτο-υπηρεσίες, εφόσον η αίτησή τους για άδεια είναι υπό εξέταση. Η Binance Asia Services (BAS), η τοπική θυγατρική του ανταλλακτηρίου, είναι μία από τις περίπου 170 κρύπτο-εταιρείες που είχαν υποβάλει για την απόκτηση της άδειας.

Τη Δευτέρα το ανταλλακτήριο ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να προσφέρει υπηρεσίες μέσω του τοπικού του ιστότοπου, Binance.sg, έως τις 13 Φεβρουαρίου 2022, κλείνοντας όλους τους υπάρχοντες λογαριασμούς. Οι χρήστες πρέπει να κλείσουν τις θέσεις τους μέχρι εκείνη την ημερομηνία.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο ενημέρωσης ‘CoinDesk’, η BAS θα επανεστιάσει τις δραστηριότητές της σε ένα κέντρο τεχνολογίας, έρευνας και ανάπτυξης.

Με άμεση ισχύ, η Binance Singapore δεν θα δέχεται νέους χρήστες και δεν θα επιτρέπει στους υπάρχοντες χρήστες να καταθέτουν περιουσιακά στοιχεία στο ανταλλακτήριο. Οι συναλλαγές κρυπτονομισμάτων θα ισχύουν έως τις 12 Ιανουαρίου 2022. Μετά από αυτό, θα μπορούν να αποσύρουν τα κρυπτονομίσματά τους, καθώς και τα παραστατικά χρήματά τους, μόνο σε πλατφόρμες τρίτων, έως τις 13 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τη Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης, περίπου 100 από τους αιτούντες είτε έχουν αποσύρει τις καταθέσεις τους, είτε απορρίφθηκαν, ενώ έχουν χορηγηθεί μόνο τέσσερις άδειες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ανταλλακτηρίου, ο Changpeng Zhao (CZ) είχε δηλώσει τον Νοέμβριο, πως η εταιρεία έχει ήδη δημιουργήσει μια οντότητα για τα παγκόσμια κεντρικά της γραφεία, μετά από χρόνια εργασίας σε ένα αποκεντρωμένο μοντέλο, ενώ ο βραχίονάς της στις ΗΠΑ προετοιμάζεται για μια δημόσια εγγραφή.

Το ανταλλακτήριο επίσης προσπαθεί ξανά να αποκτήσει άδεια στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA). Στις αρχές του Δεκεμβρίου, ο CZ είχε αναφέρει πως: «Είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι σ’ αυτό. Κάνουμε μια σειρά από πολύ ουσιαστικές αλλαγές στις οργανωτικές δομές, στις προσφορές προϊόντων, στις εσωτερικές μας διαδικασίες και στον τρόπο που συνεργαζόμαστε με τις ρυθμιστικές αρχές. Θέλουμε να συνεχίσουμε να καθιερώνουμε την παρουσία μας στο Ηνωμένο Βασίλειο και να εξυπηρετούμε χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου με πλήρως αδειοδοτημένο και συμβατό τρόπο».

Το Binance στοχεύει να επεκταθεί και στην Ιρλανδία. Η εφημερίδα ‘Irish Independent’ ανέφερε πρόσφατα ότι το Binance έχει επιλέξει την Ιρλανδία ως τη βασική του βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Kρυπτονομίσματα