Σαρώνει κυριολεκτικά τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης η παραλλαγή Όμικρον με πάνω από 200.000 κρούσματα ημερησίως στην Ιταλία και τη Γαλλία, ενώ στη Βρετανία ξεπέρασαν τα 170.000.

Σήμερα στην Ιταλία καταγράφηκαν 219.441 περιστατικά κορωνοϊού και 198 θάνατοι. Το ένα τέταρτο των κρουσμάτων καταγράφεται στην Λομβαρδία, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, όπου απαγορεύθηκαν και οι επισκέψεις για όλους τους ασθενείς που βρίσκονται στο νοσοκομείο.

Σε σύνολο 1.138.310 διαγνωστικών τεστ, το 19,3% προέκυψε θετικό. Στη φάση αυτή, οι θετικοί πολίτες αγγίζουν τους 1.593.579, εκ των οποίων 1.578.285 είναι σε κατ΄οίκον απομόνωση.
Οι ασθενείς με Covid-19 στις ΜΕΘ της χώρας είναι 1.467, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους νοσηλεύονται 13.827 ασθενείς.

Στο μεταξύ, στην πρωτεύουσα της Σικελίας, το Παλέρμο, άρχισαν να στήνονται και πάλι νοσοκομεία εκστρατείας. «Αν δεν θέλετε να εμβολιαστείτε, τουλάχιστον μείνετε σπίτι και μην μολύνετε άλλους ανθρώπους» λένε, μέσω της ιταλικής τηλεόρασης, οι γιατροί της Σικελίας.

Οι αρμόδιες αρχές, την ίδια ώρα, έδωσαν το αναγκαίο «πράσινο φως» για τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου στα παιδιά ηλικίας 12 με 15 ετών.

Οι δε γιατροί της Νάπολης απευθύνουν έκκληση σε δραματικούς τόνους: «η διάδοση της παραλλαγής Όμικρον γονάτισε τα νοσοκομεία μας. Αν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση, στην Νάπολη θα ζήσουμε όσα συνέβησαν στο Μιλάνο πριν από δυο χρόνια. Χρειάζονται δραστικές αποφάσεις από μέρους της κυβέρνησης διαφορετικά θα αναγκαστούμε να επιλέγουμε ποιόν πρέπει να σώσουμε, και δεν θέλουμε να το κάνουμε», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Νάπολης, Μπρούνο Τζουκαρέλι. Μια έκκληση, σύμφωνα με όλους τους αναλυτές, η οποία θέλει να παρακινήσει την κυβέρνηση Ντράγκι να επιβάλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλου του πληθυσμού της χώρας.

Γαλλία

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα 261.481 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, λιγότερα από το ρεκόρ των 332.000 κρουσμάτων που κατέγραψε χθες, Τετάρτη, αλλά ο κινητός μέσος όρος επτά ημερών νέων ημερήσιων κρουσμάτων ανήλθε πολύ πάνω από τις 200.000 για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας.

Βρετανία

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα 179.756 νέα κρούσματα Covid-19 και 231 νέους θανάτους που επήλθαν σε διάστημα 28 ημερών μετά τη διάγνωση των ασθενών με Covid-19, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Τα στοιχεία αυτά συγκρίνονται με τα 194.747 κρούσματα και τους 334 θανάτους που αναφέρθηκαν χθες, Τετάρτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα