
Με στόχο την προώθηση του στρατιωτικού τουρισμού από τον ΕΟΤ, ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, επισκέφτηκε χθες το Πολεμικό Μουσείο και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Δ.Σ. κ. Αναστάσιο Λιάσκο, τον Α’ Αντιπρόεδρο, Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο Χιονή και τον αρμόδιο για το θέμα Ειδικό Σύμβουλο του Πολεμικού Μουσείου κ. Χρήστο Πετρέα.
Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των κατευθύνσεων που θέτει το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας των υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού- Αθλητισμού και Τουρισμού για την ανάδειξη και στην χώρα μας, ενός σχετικά νέου είδους τουρισμού, αλλά με ραγδαία ανάπτυξη στο εξωτερικό.
Αφού διερευνήθηκαν οι δυνατότητες σύμπραξης των δύο φορέων για την ενίσχυση της προβολής τουριστικών μνημείων στρατιωτικού ενδιαφέροντος, συμφωνήθηκε να συμπεριληφθούν 27 Πολεμικά Μουσεία και στρατιωτικά μνημεία της χώρας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΤ , όπως και η προβολή αυτών στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, που ο ΕΟΤ συμμετέχει κάθε χρόνο. Επίσης συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί διαδραστικός χάρτης με τα μουσεία στην εφαρμογή του ΕΟΤ για τις κινητές συσκευές (https://visitgreeceapp.com/), και ο ΕΟΤ να διοργανώσει δημοσιογραφικές αποστολές από το εξωτερικό προς συγκεκριμένες περιοχές της χώρας που διαθέτουν πλούσια στρατιωτική ιστορία και μουσεία.
Όπως διαπιστώθηκε και στην συνάντηση, η Ελλάδα διαθέτει πλήθος στρατιωτικών αξιοθέατων σε ολόκληρη την επικράτεια όπως μουσεία, συλλογές κινητών μνημείων και κειμηλίων, ακίνητα μνημεία και εγκαταστάσεις, καθώς και τοποθεσίες σε ολόκληρη τη επικράτεια, όπου έχουν λάβει χώρα σημαντικά για την Ελληνική Ιστορία πολεμικά γεγονότα (μάχες, ναυμαχίες, συρράξεις, κ.λπ).
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την δέσμευση να συνεχιστεί η συνεργασία του ΕΟΤ με το Πολεμικό Μουσείο για την περαιτέρω ανάδειξη των μνημείων αυτών.


Latest News
![Accor: Η βιωσιμότητα «κλειδί» για την ανάπτυξη και ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού [έρευνα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/thumbnail-600x400.jpg)
Accor: Η βιωσιμότητα «κλειδί» για την ανάπτυξη και ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού [έρευνα]
Το White Paper “Sustainable Expansion of Greek Tourism” που δημοσίευσε πρόσφατα η Accor αποτυπώνει τη δέσμευσή της στη βιώσιμη φιλοξενία

Σην Ιβηρική το brand Super 8 της Wyndham - Η συμφωνία με τη Soliteight
Η Wyndham και η Soliteight βάζουν το brand Super 8 σε Ισπανία και Πορτογαλία με 40 νέα ξενοδοχεία σε διάστημα 10 ετών

Ποιοι προορισμοί κέρδισαν τους Έλληνες το Πάσχα - Το κόστος μετακίνησης
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Ferryscanne για τις εξορμήσεις το Πάσχα

Ανοίγει νέα ξενοδοχεία σε Αθηνα και Μάνη ο όμιλος Radisson - Η συνεργασία με την Fais Group
Την επέκταση της παρουσίας του στην Ελλάδα δρομολογεί ο όμιλος Radisson - Οι συνεργασίες σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς

Παράνομη εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για τη φορολόγηση του Airbnb - Η απόφαση του ΣτΕ
Το θέμα παραπέμφθηκε προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αύξηση μόλις 0,5% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις το πρώτο δίμηνο του 2025 - Άνοδος 3,5% στους τουρίστες
Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΤτΕ για τις χώρες προέλευσης των τουριστών - Η μεγάλη άνοδος των Αμερικάνων και οι μηδενικές εισπράξεις από Ρώσους τον Φεβρουάριο - Πάνω από 1,5 εκατ. οι ξένοι τουρίστες

Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη ο νέος προορισμός τριών πολυτελών διεθνών αλυσίδων
Τα σχέδια επέκτασης στην ελληνική αγορά με πολυτελή ξενοδοχεία των Waldorf Astoria της Hilton, Six Sences της IHG Group και Four Seasons
![Ξενοδοχεία: Μεγάλο το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα – Η θέση της Αθήνας [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/Athens-hotels-600x399.jpg)
«Μαγνήτης» επενδύσεων η Ελλάδα στα ξενοδοχεία - Στο top 10 η Αθήνα [γραφήματα]
Η Αθήνα μπήκε στη δεκάδα των ελκυστικών πόλεων και η Ελλάδα διατηρεί την πέμπτη θέση στην Ευρώπη

Οι top χώρες προέλευσης των περισσότερων ξένων ταξιδιωτών στην Ελλάδα
Η θερινή τουριστική περίοδος διαγράφεται θετικά για την Ελλάδα, με τα διαθέσιμα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του κλάδου

Δεν κόβουν το ταξίδι στην Ελλάδα οι Αμερικανοί
Παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα και τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις της κυβέρνησης Τραμπ θα έρθουν και αυτό το καλοκαίρι