Υπό έλεγχο συντηρεί τις πιέσεις του σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο μπορεί να κινείται σταθερά σε αρνητικά εδάφη, δεν χάνει όμως τη ζώνη των 950 μονάδων, δίνοντας το μήνυμα ότι διαθέτει τις άμυνες για να αντέξει το νέο γύρο διεθνών αναταραχών.

Ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 1,05% στις 947,53 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα να είναι αυξημένος, ενδεικτικό του ότι ακόμη και αν ενταθούν οι εντολές πώλησης, υπάρχουν τα κεφάλαια να απορροφήσουν την προσφορά.

Σε αυτό βέβαια έχει συμβάλει και μερίδα τίτλων που κινείται σε ήπια μεν αλλά θετικά εδάφη, όπως η Πειραιώς και η Alpha Bank, αφήνοντας στο πεδίο των διορθωτικών κινήσεων άλλους τίτλους που κράτησαν την αγορά τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας. Έτσι, ακόμη και σε μια περίοδο που το διεθνές κλίμα ήταν κάθε άλλο παρά υποστηρικτικό, το ΧΑΑ καταφέρνει να κάνει την εσωτερική του διόρθωση, χωρίς να απειλήσει τα επίπεδα που κατέκτησε μετά από επτά χρόνια.

Το μεγάλο ζητούμενο τώρα είναι το κατά πόσο το ΧΑ μπορεί να αντέξει τις πιέσεις που μπορεί να ενταθούν διεθνών, και για πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να γίνει αυτό.

Όπως σχολιάζουν πηγές στον ot.gr, όλα θα εξαρτηθούν από την ποιότητα των χαρτοφυλακίων που εισήλθαν στην αγορά σε αυτά τα επίπεδα, εάν αυτά επιθυμούν να βελτιώσουν τα σημεία εισόδου τους ή παραμείνουν σε πιο παθητική διαχείριση των θέσεων. Αλλά αυτό θα φανεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Σε επίπεδο τίτλων, ΕΛΧΑ, Ελλάκτωρ, ΑΔΜΗΕ και Λάμδα δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, καταγράφοντας απώλειες άνω του 2%, ενώ ισχυρές είναι οι απώλειες και σε ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχαλκο, Eurobank, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών