Αμερικανική ψήφο επενδυτικής εμπιστοσύνης, θα δώσει σήμερα στην Ελλάδα ο επικεφαλής του κορυφαίου επενδυτικού οίκου JP Morgan ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Στέλιος Παπαδόπουλος, o επικεφαλής της JP Morgan στην Ελλάδα (και όχι μόνον), έχει συνηθίσει το ρόλο του «αφανούς πρωταγωνιστή».

Από τη μάχη για τη διατήρηση της Ελλάδας στην ευρωζώνη και την επιστροφή στις αγορές την προηγούμενη δεκαετία, ως επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, έπαιξε το τελευταίο διάστημα κεντρικό ρόλο για το mega deal της JP Μorgan ως ο «ισχυρός άνδρας» του αμερικανικού κολοσσού στη χώρα μας.

Ο κ. Παπαδόπουλος, επικεφαλής Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας της JP Μorgan, ανέλαβε καθήκοντα στην αμερικανική τράπεζα το 2018 και πριν την κρίσιμη -για πολλούς λόγους- θητεία στον ΟΔΔΗΧ, ήταν επικεφαλής κεντρικής Ευρώπης στην BNP Paribas Fixed Income και νωρίτερα υψηλόβαθμο στέλεχος των Citigroup και Societe Generale.

Η JP Morgan είναι η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση (market capitalization) και παράλληλα η πιο σημαντική τράπεζα για του λειτουργία του τραπεζικού τραπεζικού συστήματος σε όλο τον κόσμο (world’s most systemically important bank).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.