Το Bitcoin (BTC) έχει επιστρέψει δυναμικά στον αγώνα των αποδόσεων και διατηρείται σταθερά πάνω από τα $40.000, μετά από πτώση σχεδόν 6% λίγες μέρες πριν. Με την τιμή του να έχει καταγράψει εβδομαδιαία άνοδο 17%, η αγορά φαίνεται ανοδική, ωστόσο, ο δείκτης φόβου και απληστίας Bitcoin εξακολουθεί να δείχνει ‘ακραίο φόβο’. Οι πιέσεις πωλήσεων έχουν αμβλυνθεί, με το κορυφαίο κρυπτονόμισμα να διαπραγματεύεται περίπου στα $42.700 τη στιγμή της δημοσίευσης. Ωστόσο, σε βραχυχρόνιο ορίζοντα, το BTC εξακολουθεί να έχει χάσει το 41,5% της αξίας του από το ιστορικό υψηλό των $69.044 στις 10 Νοεμβρίου 2021.

Όμοιο αίσθημα επικρατεί και στην ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων, με τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία να σημειώνουν θετικά πρόσημα.

Το Ethereum (ETH), το δεύτερο μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα, βρίσκεται στο επίπεδο των $3.000, με εβδομαδιαία αύξηση 23%. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Coingecko, το Ethereum εξακολουθεί να είναι μειωμένο κατά 39,5% από το ιστορικό του υψηλό στα $4.878 – που επιτεύχθηκε την ίδια ημερομηνία με αυτό του BTC.

Οι ισάξιοι ανταγωνιστές του Ethereum, έχουν επηρεαστεί από το αισιόδοξο κλίμα. Μέσα σε 7 ημέρες, το Solana (SOL) έχει καταγράψει αύξηση 32%, το Polkadot (DOT) αύξηση 28%, το Avalanche (AVAX) αύξηση 26% και το NEAR αύξηση 32%.

Επίσης, σύμφωνα με δεδομένα της Santiment, πολλά altcoins έχουν ανακάμψει από τη βαθιά πτώση, με τους μεγαλύτερους νικητές να είναι το MANA (+ 22%), το XTZ (+ 31%), το MKR (+ 32%), το QNT (+ 53%) και το CCXX (+ 65%).

Τα αίτια

Η κερδοσκοπία φαίνεται να έχει ηρεμήσει στην αγορά, καθώς, σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία του IntoTheBlock, ο αριθμός των διευθύνσεων, που κατέχουν Bitcoin για λιγότερο από ένα μήνα, έχει μειωθεί κατά 32,07% από τις 28 Δεκεμβρίου. To IntoTheBlock αποκάλυψε ότι η αγοραστική πίεση προέρχεται από μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους κατόχους που εισέρχονται στην αγορά.

Αυτή η αλλαγή στην αγοραστική πίεση επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία της Santiment. Σύμφωνα με την ανάλυση on-chain, ο όγκος συναλλαγών του Bitcoin σημείωσε μια σειρά από σημαντικές αυξήσεις τον περασμένο χρόνο, σχεδόν όλες μετά από πτώση των τιμών. Οι ‘ταύροι’ των κρυπτονομισμάτων αναζητούν μείωση του όγκου συναλλαγών όταν πέφτει το BTC, καθώς υποδηλώνει ελάχιστο ενδιαφέρον από το πλήθος και μεγαλύτερη πιθανότητα αντιστροφής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News