Καλύτερα αποτελέσματα από το αναμενόμενο για το τέταρτο τρίμηνο του 2021 ανακοίνωσε η αμερικανική αλυσίδα Walmart, με την εταιρεία να εκμεταλλεύεται την αυξημένη αγοραστική διάθεση της εορταστικής περιόδου, αλλά και να φροντίζει να διαχειριστεί εγκαίρως τυχόν ελλείψεις λόγω των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Έτσι, λοιπόν, τα συνολικά της έσοδα για το τελείωμα της χρονιάς ανέβηκαν στα 152,9 δισ. δολάρια σημειώνοντας μια απρόσμενη βελτίωση ύψους 0,5% σε ετήσια βάση και ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών που περίμεναν διαμόρφωση τους γύρω στα 151,5 δισ. δολάρια.

Αντιστοίχως, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,53 δολάρια έναντι των 1,50 δολαρίων που ήταν η πρόβλεψη.

Με τις επιδόσεις αυτές, η εταιρεία προχώρησε σε αύξηση του μερίσματος που θα μοιράσει στους μετόχους στα 56 σεντς ανά μετοχή. Παράλληλα ανακοίνωσε τη δρομολόγηση προγράμματος επαναγοράς μετοχών συνολικού ύψους 10 δισ. δολαρίων. Εξέλιξη που πυροδότησε άμεσα άνοδο στην τιμή της μετοχής της σήμερα.

Σύμφωνα με δηλώσεις των επικεφαλής της εταιρείας, ο αμερικανικός κολοσσός γνωρίζει και αναγνωρίζει το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά με την κάθετη αύξηση των τιμών σε όλα τα προϊόντα και καταβάλει προσπάθειες ώστε να προσφέρει ανταγωνιστικές τιμές. Κι αυτό παρά το γεγονός πως η πίεση στην εφοδιαστική αλυσίδα εξακολουθεί να ανεβάζει το κόστος. Μόνο για το τρίμηνο το κόστος των μεταφορών λόγω των καθυστερήσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα ήταν κατά 400 εκατ. δολάρια υψηλότερο του προβλεπόμενου.

Η κίνηση τόσο στα καταστήματα της αλυσίδας όσο και στο διαδικτυακό της δίκτυο αυξήθηκε πέραν του αναμενόμενου κατά 3,1%, μια ανοδική τάση που αναμένεται να συνεχιστεί και τη φετινή χρονιά. Πραγματικά οι προβλέψεις για το 2022 κάνουν λόγο για αύξηση των πωλήσεων κατά 4%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή