Στη ζώνη των 950 μονάδων βρίσκεται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς οι κινήσεις risk off έχουν επιστρέψει στο ταμπλό, στο περιθώριο της επιφυλακτικότητας στο ουκρανικό ζήτημα. Έτσι, από το +0,88% το πρωί, ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,85% αυτήν την ώρα, στις 947,77 μονάδες, ενώ η αργία στις αμερικανικές αγορές αποτυπώνεται και στο χαμηλό, στα 38 εκατ. ευρώ, τζίρο που έχει διακινηθεί μέχρι τώρα.

Οι εξελίξεις στη Ρωσο-Ουκρανική επικράτεια σαφώς δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστο το ΧΑ, αν και η «ζημιά» που έχει προκαλέσει είναι σαφώς πιο ελεγχόμενη από την εικόνα που εμφανίζουν οι ξένες αγορές. Άλλωστε, ο γενικός δείκτης παραμένει πάνω από τις 950 μονάδες, με τα κέρδη από την αρχή του έτους να είναι πέριξ του 7%, την ώρα που οι δείκτες τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ έχουν μόνο αρνητικό απολογισμό την ίδια περίοδο.

Και σύμφωνα με την Trader24, η εικόνα αυτή συντηρεί την εκτίμηση που θέλει τον γενικό δείκτη να κινείται προς τις 1.020-1.040 μονάδες, ως το άνω όριο του μακροσκελούς πλαγιοανοδικού μοτίβου, με μοναδικό εμπόδιο στην παρούσα φάση τη διστακτικότητα που έχει κυριεύσει τους επενδυτές λόγω της συνδυασμένης αφήγησης των επικείμενων παρεμβάσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και της αστάθειας στο μέτωπο της γεωπολιτικής. Η στήριξη στο Δείκτη φαίνεται στα τρέχοντα επίπεδα των 950 μονάδων, αναγνωρίζοντας ότι βρισκόμαστε στον χορό των εταιρικών αποτελεσμάτων που θα δώσουν τη δική τους χροιά στην εξίσωση.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Coca Cola σημειώνει απώλειες 2,40% και η Jumbo υποχωρεί κατά 2,31%, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Βιοχάλκο, ΑΔΜΗΕ, Aegean, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Εθνική, Σαράντης, Τιτάν και Μυτιληναίος. Το αρνητικό πρόσημο επίσης κυριαρχεί στην αγορά, ενώ σε θετικά εδάφη παραμένουν οι Motor Oil, Λάμδα, Πειραιώς, ΕΛΧΑ και ΔΕΗ, ενώ η Quest είναι στο +2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών