Σε επιθετική ανοδική τάση εντός υπεραγορασμένης ζώνης παραμένει η ισοτιμία του δολαρίου ΗΠΑ σε σχέση με το γιεν.

Ειδικότερα, η προ εβδομάδων κατοχύρωση των 112,30 γιεν και η μετέπειτα επιβεβαίωση στο overshooting έδωσαν στην ισοτιμία νέα πνοή, με επόμενο στόχο την περιοχή των 118. Σε αυτό, επιρρωνύει η ουδέτερη στάση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ) ως προς την οποιαδήποτε παρέμβαση στην επιτοκιακή της στόχευση, με τα εκείθεν επιτόκια αναφοράς να παραμένουν επί μακρόν σε μηδενικά επίπεδα (ΖRΒ), με το πλεόνασμα του λογαριασμού τρεχουσών συναλλαγών να υπολογίζεται στο 3,2% προς το ΑΕΠ της χώρας.

Και μάλιστα, η επιχειρηματολογία των Ιαπώνων στέκει ισχυρή, καθώς τα επίπεδα του πληθωρισμού είναι ανέγγιχτα πέριξ του μηδενός (0,5%), ενώ και η αγορά εργασίας δείχνει να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, ευρισκόμενη στο θεωρητικό σημείο πλήρους απασχόλησης (2,7%).

Σε αυτό το μακροοικονομικό πλαίσιο και δεδομένης της επιθετικότερης στάσης της Fed από όπου επίκεινται αναδιαρθρώσεις στη νομισματική πολιτική εξαιτίας του επικίνδυνου -πλέον- πληθωρισμού του 7,5% και της συνάλληλης εκτόξευσης των τιμών του πετρελαίου και φυσικού αερίου, το γιεν δύσκολα θα προτιμηθεί έναντι του αμερικανικού νομίσματος το προσεχές διάστημα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News