Ο Γουόρεν Μπάφετ είναι και πάλι ένας από τους πέντε πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, η περιουσία των 117 δισεκατομμυρίων δολαρίων του θρυλικού 91χρονου επενδυτή τον φέρνει και πάλι στην πλουσιότερη 5άδα πίσω από τον Ίλον Μασκ, τον Τζεφ Μπέζος, τον Μπερνάρ Αρνό και τον Μπιλ Γκειτς.

Ωστόσο υπάρχει μια διαφορά: σε αντίθεση με τα άλλα μέλη της πρώτης πεντάδας που έχουν χάσει χρήματα φέτος, η περιουσία του Μπάφετ αυξήθηκε κατά 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.

Συγκριτικά, ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχει χάσει 62 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Γκέιτς έχει χάσει περίπου 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια .

Είναι ενδιαφέρον ότι ήταν η απώλεια πλούτου από άλλους και όχι η αύξηση της καθαρής του αξίας που οδήγησε τον Μπάφετ ξανά στην πέμπτη θέση. Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο οποίος είχε καθαρή περιουσία άνω των 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιανουάριο, είδε την περιουσία του να πέφτει κατακόρυφα κατά 54 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς οι μετοχές του Facebook έχουν καταρρεύσει φέτος .

Άλλα στελέχη τεχνολογίας που ήταν προηγουμένως στο top 10, όπως οι ιδρυτές της Google , Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft , Στιβ Μπάλμερ και ο ιδρυτής της Oracle , Λάρι Έλισον, θα ήταν όλοι μπροστά από τον Μπάφετ αν δεν έχαναν μέρος της περιουσίας τους εξαιτίας της πτώσης των μετοχών τεχνολογίας φέτος.

Οι μετοχές της Berkshire Hathaway της Buffett έχουν σημειώσει άνοδο πάνω από 7% μέχρι στιγμής φέτος χάρη σε μεγάλο βαθμό στην πίστη του επενδυτή στη διαφοροποίηση . Αν και το 44% του χαρτοφυλακίου της Berkshire αποτελείται από την Apple –η οποία η ίδια έχει μειωθεί κατά 10% φέτος– είναι ευρέως διαφοροποιημένο και έχει επιτρέψει στην εταιρεία να αντιμετωπίσει τις τεχνολογικές εκπτώσεις.

Ο Μπάφετ έχει από καιρό συστήσει στους επενδυτές να τοποθετούν τα χρήματά τους σε αμοιβαία κεφάλαια δεικτών, τα οποία κατέχουν κάθε μετοχή σε έναν δείκτη, καθιστώντας τα αυτόματα διαφοροποιημένα. Ο S&P 500, για παράδειγμα, περιλαμβάνει μεγάλες εταιρείες όπως η Apple, η Coca-Cola και η Google.

Το 2017, ο Μπάφετ είπε στο CNBC ότι για τους ανθρώπους που θέλουν να δημιουργήσουν τις συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις τους, τα διαφοροποιημένα κεφάλαια δεικτών έχουν «το πιο νόημα πρακτικά όλη την ώρα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή