Έκπτωση ύψους 0,15 σεντς ανά λίτρο στη βενζίνη σκοπεύει να προσφέρει η Γαλλία, στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης των πολιτών από την ενεργειακή κρίση. Το συγκεκριμένο μέτρο για τον περιορισμό του κόστους των καυσίμων θα έχει στόχο να βοηθήσει συγκεκριμένα τους Γάλλους οδηγούς, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνέντευξη του ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Την αποκάλυψη έκανε ο Γάλλος πρωθυπουργός σε σημερινή συνέντευξη του στην εφημερίδα «Le Parisien», εξηγώντας πως το μέτρο θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από την 1η Απριλίου και θα έχει διάρκεια τέσσερις μήνες.

Με τα τωρινά δεδομένα στις τιμές των καυσίμων στη Γαλλία, ο μέσος οδηγός θα εξοικονομήσει περίπου 9 ευρώ ανά 60 χιλιόμετρα. Το μέτρο δε, σύμφωνα με τον Γάλλο πρωθυπουργό, θα καλύπτει τόσο τους οδηγούς κάθε νοικοκυριού όσο επίσης τους οδηγούς φορτηγών, αλλά και τους αγρότες.

Το πακέτο θα κοστίσει στα γαλλικά ταμεία πάνω από 2 δισ. ευρώ.

Στη Γαλλία, όπως και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο, η τιμή των καυσίμων έχει «πιάσει» ταβάνι, δημιουργώντας τριγμούς στις αγορές και τις οικονομίες και έντονη δυσφορία στα νοικοκυριά. Το τελευταίο ειδικά είναι κάτι που το Ελιζέ δεν μπορεί να αγνοήσει μόλις λίγες εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές που θα κρίνουν την παραμονή του Εμανουέλ Μακρόν στο τιμόνι της χώρας.

Σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, η κυβέρνηση του έχει ήδη δαπανήσει 20 δισ. ευρώ για να αντισταθμίσει την πίεση που προκαλεί στην κοινωνία η εκτόξευση των τιμών των καυσίμων και της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή