Τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας έχουν αναμφισβήτητα τον ρόλο του προωθητή της ενίσχυσης της οικονομίας, σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις και ανατροπές, γι’ αυτό και η ταχεία και αποδοτική απορρόφησή τους, στα ανελαστικά χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι μονόδρομος.

Τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και με τον χαρακτηρισμό τους ως στρατηγικής σημασίας αναλαμβάνουν το ΤΑΙΠΕΔ και το PPF, η αρμόδια Μονάδα του, να ωριμάσουν και να φέρουν εις πέρας μέχρι και την υλοποίηση για πολλά από αυτά, θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο κομμάτι της ανθεκτικής και βιώσιμης οικονομίας. Είναι μοχλοί ανάπτυξης και επενδύσεων. Αλλά δεν περιορίζονται εκεί. Δεν είναι σημαντικά μόνο με τους τυπικούς οικονομικούς όρους. Εξίσου σημαντική είναι η υψηλή ποιότητα υπηρεσιών που θα απολαμβάνουν οι πολίτες με την ολοκλήρωσή τους.

Εργα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας, επιτάχυνση απόδοσης δικαιοσύνης, δράσεις με «πράσινο» χαρακτήρα για τη βελτίωση του περιβάλλοντος και την προστασία των δασών, είναι μερικές από τις αναθέσεις που έχει κάνει η πολιτεία στο ΤΑΙΠΕΔ και θα διαμορφώσουν μια νέα, πιο φιλική, ανθρώπινη και ποιοτική καθημερινότητα για τους πολίτες της χώρας μας.

Τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης είναι ο τροφοδότης και το PPF του ΤΑΙΠΕΔ γίνεται ο επιταχυντής για να δημιουργήσουμε ένα νέο αποδοτικότερο μοντέλο λειτουργίας και υπηρεσιών των φορέων του Δημοσίου με τελικό αποδέκτη όλους μας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αναλαμβάνουμε να κάνουμε τη μεγαλύτερη παρέμβαση στις υπηρεσίες Υγείας από καταβολής ΕΣΥ, με την ανακαίνιση και αναβάθμιση υποδομών νοσοκομείων με στόχο την επέκταση, τον εκσυγχρονισμό των κτιριακών υποδομών 80 νοσοκομείων της χώρας, καθώς και την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Επιπλέον, θα ανακαινιστούν και θα αναβαθμιστούν ενεργειακά οι υποδομές 156 Κέντρων Υγείας, Περιφερειακών και Τοπικών Ιατρείων και Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων της χώρας, ενώ επιπλέον θα αναπτυχθούν δομές για τη διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων εντός των Κέντρων Υγείας κ.τ.λ.

Αποδέκτες αυτών των έργων είναι οι πολίτες, που θα δουν την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας να βελτιώνονται δραστικά.

Η στέγαση του Πρωτοδικείου Αθηνών και της Εισαγγελίας σε ένα σύγχρονο κτίριο, το οποίο θα πληροί τις σύγχρονες απαιτήσεις για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, θα οδηγήσει σε αναβάθμιση του κύρους της ελληνικής Δικαιοσύνης προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων. Με την υλοποίηση του έργου από το ΤΑΙΠΕΔ θα τοποθετηθούν στον ίδιο χώρο όλες οι υπηρεσίες της πολιτικής και ποινικής Δικαιοσύνης, γεγονός που θα οδηγήσει σε καλύτερες συνέργειες και συνεργασία.

Επίσης, φέτος για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, η χώρα θα υποδεχθεί το καλοκαίρι με δεκάδες δάση και δρυμούς να έχουν καθαριστεί, με δράσεις αντιπυρικής προστασίας σε περιοχές άμεσης προτεραιότητας, με συντηρημένο το δασικό οδικό δίκτυο κ.ά. Είναι ένα έργο που προχωράμε με ταχύτατους ρυθμούς με στόχο τη θωράκιση των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας από πυρκαγιές.

Η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών ανοίγει μια νέα σελίδα στις σχέσεις Πολιτείας – πολιτών, οδηγώντας τη χώρα μας στον δρόμο της προόδου και της βιώσιμης ανάπτυξης. Το ΤΑΙΠΕΔ πρωτοστατεί στη δημιουργία αυτού του ευοίωνου μέλλοντος με τους δύο πυλώνες δραστηριότητάς του, την ανάπτυξη και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και την ωρίμαση και επιτάχυνση έργων στρατηγικής σημασίας.

Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης είναι εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Experts
Ο «αλγόριθμος του Αιγαίου»: Πώς μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να δώσει την απαραίτητη ώθηση στην ελληνική οικονομία;
Experts |

Πώς μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να τονώσει την ελληνική οικονομία;

Οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από την ικανότητα της τεχνητής νοημοσύνης να αυτοματοποιεί επαναλαμβανόμενες διεργασίες, να εξορθολογίζει κρίσιμες λειτουργίες και να βελτιώνει τη λήψη αποφάσεων