Την υποψηφιότητα του για μια δεύτερη θητεία στην προεδρία της Βραζιλίας ανακοίνωσε νωρίτερα ο νυν πρόεδρος Ζαϊρ Μπολσονάρου, διαβεβαιώνοντας τους οπαδούς του πως οι δημοσκοπήσεις είναι λανθασμένες και πως ο ίδιος τελικά θα επικρατήσει.

Ο υπερσυντηρητικός ηγέτης έχει δύσκολο έργο μπροστά του εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης που θα λάβει χώρα τον Οκτώβριο, καθώς η επανεμφάνιση του κεντροαριστερού Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα έχει διαταράξει το πολιτικό σκηνικό δίδοντας στον πρώην πρόεδρο ένα άνετο προβάδισμα που κινείται μόνιμα σε διψήφιο ποσοστό, μεταξύ του 13%-15%.

«Μια λανθασμένη δημοσκόπηση που αναδημοσιεύεται χιλιάδες φορές δεν σε εκλέγει πρόεδρο» υποστήριξε στη σημερινή του ομιλία ο Μπολσονάρου, δηλώνοντας πεπεισμένος για τη νίκη του.

Όμως, το πρόβλημα του δεν είναι μόνο η υψηλή απήχηση του Λούλα, καθώς οι σφυγμομετρήσεις δείχνουν την κοινή γνώμη έντονα δυσαρεστημένη μαζί του στη διαχείριση σχεδόν όλων των θεμάτων, από την πανδημία και τον κορωνοϊό έως την οικονομία, τον υψηλό πληθωρισμό και τις αυξημένες τιμές στα καύσιμα, αλλά και την διαχείριση του Αμαζονίου. Κατά την διακυβέρνηση Μπολσονάρου ο ρυθμός αποψίλωσης του Αμαζονίου έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ.

Δεν είναι τυχαίο πως ακολουθώντας τα χνάρια του ομοϊδεάτη και… φίλου του, Ντόναλντ Τραμπ, ο δεξιός ηγέτης έχει από τώρα αρχίσει να μιλά για… προβλήματα στο ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας και παρατυπίες που μπορεί να του «κλέψουν» τη νίκη.

Παράλληλα, ωστόσο, η κυβέρνηση επεξεργάζεται και νέο πακέτο στήριξης της τάξεως των 32 δισ. δολαρίων για την βελτίωση της ρευστότητας στην αγορά και την ενίσχυση  νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η δημόσια εικόνα του Μπολσονάρου και να ανέβουν τα ποσοστά απήχησης του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr