Η Lockheed Martin θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία της Intel για να στήσει ειδικών προδιαγραφών σταθμούς βάσης 5G που θα επιτρέψουν στο αμερικανικό υπουργείο Άμυνας να επικοινωνεί με ασφάλεια σε αέρα, θάλασσα, ξηρά και… διάστημα.

Η Intel, μια εταιρεία τεχνολογίας με κύριο αντικείμενο την κατασκευή μικροτσίπ, και η Lockheed Martin, μία αμυντική βιομηχανία, συνεργάζονται σε ανάλογα προγράμματα την τελευταία δεκαετία. Στην προκειμένη περίπτωση η Lockheed Martin αναλαμβάνει την ενσωμάτωση λογισμικού και υλικού της Intel στους στρατιωτικών προδιαγραφών σταθμούς βάσης που αναπτύσσει (5G.MIL Hybrid Base Station).

Οι σταθμοί βάσης θα λειτουργούν σαν μία πύλη επικοινωνίας πολλαπλών δικτύων που επιτρέπει τη διασύνδεση στρατιωτικού προσωπικού με πλατφόρμες που είναι ήδη διαθέσιμες ή που πρόκειται να τεθούν σε υπηρεσία μελλοντικά: δορυφόροι, αεροσκάφη, πλοία και οχήματα. Επιπλέον, οι συγκεκριμένες πλατφόρμες θα επιτρέπουν τη διαλειτουργικότητα μεταξύ διαφορετικών δικτύων 5G και τα επιχειρησιακά δίκτυα του υπουργείου Άμυνας.

Ο σταθμός βάσης θα κάνει χρήση λογισμικού αρχιτεκτονικής FlexRAN της Intel, ενώ θα γίνεται επίσης χρήση του λογισμικού Smart Edge, το οποίο πρακτικά είναι μία υπολογιστική πλατφόρμα διασύνδεσης που επιτρέπει στον τελικό χρήστη να υποστηρίζει πολλαπλές εφαρμογές.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποιούν σημαντικές επενδύσεις σε μία ευρεία γκάμα νέων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένου του 5G αλλά και ανάλογων δικτύων επόμενης γενιάς. Βασικός βραχίονας αυτής της προσπάθειας είναι η πενταετούς διάρκειας κατευθυντήρια οδηγία του Κογκρέσου με κονδύλια ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία