Εκτόξευση άνω του 5% κατέγραψαν τη Δευτέρα στη διαπραγμάτευση παρατεταμένων ωρών οι μετοχές της Twitter, μετά από αναφορές που θέλουν την εταιρεία να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον Ίλον Μασκ. Η συμφωνία, εφόσον κλείσει, θα σηματοδοτεί μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές στην επιχειρηματική ιστορία.

Ο ιδιοκτήτης της Tesla και της SpaceX νωρίτερα αυτόν τον μήνα είχε εκφράσει την επιθυμία του να αποκτήσει την Twitter για 54,20 δολάρια ανά μετοχή, ή περίπου 43 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά. Η εταιρεία επρόκειτο αρχικά να αρνηθεί τη συμφωνία και είχε μάλιστα υιοθετήσει το λεγόμενο «δηλητηριώδες χάπι» για να αποτρέψει μια πιθανή εχθρική εξαγορά.

Ωστόσο, η Twitter έγινε πιο δεκτική σε ενδεχόμενη εξαγορά αφότου ο Μασκ αποκάλυψε ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση 46,5 δισ. δολαρίων από ομάδα τραπεζών με επικεφαλής την Morgan Stanley. Μάλιστα, το διοικητικό συμβούλιο της πλατφόρμας βρίσκεται σε συνομιλίες από το πρωί για να διαμορφωθούν οι τελικές λεπτομέρειες.

Μέχρι την Πέμπτη

Το διοικητικό συμβούλιο της Twitter συνεδρίασε και χθες, Κυριακή, για να συζητήσει το σχέδιο χρηματοδότησης και την πρόταση του Μασκ, δήλωσε στο CNBC μια πηγή με γνώση των εξελίξεων. Η πηγή ανέφερε ότι το διοικητικό συμβούλιο αναζητά άλλες προσφορές και η εταιρεία θα μπορούσε να προχωρήσει σε ενημέρωση για τις εξελίξεις μέχρι την ανακοίνωση των τελευταίων της οικονομικών αποτελεσμάτων, την Πέμπτη.

«Ακόμη και σήμερα»

Το Bloomberg News ανέφερε ότι οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία ακόμα και σήμερα, Δευτέρα, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας συναντήθηκε με τον Μασκ για να διαπραγματευτεί τα ξημερώματα της Δευτέρας, σύμφωνα με τους New York Times.

Δεν είναι σαφές πώς θα μπορούσε να είναι μια τελική συμφωνία, με το Reuters να ξεκαθαρίζει ότι το mega deal που βρίσκεται στα σκαριά θα μπορούσε να καταρρεύσει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία