Σχετικά αισιόδοξος ως προς την έκβαση των διαπραγματεύσεων του κόμματός του με άλλα κόμματα της αριστεράς για κοινή κάθοδο στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, εμφανίστηκε σήμερα από το Παρίσι ο Ζαν Λικ Μελανσόν.

Ο Μελανσόν, που όπως και οι άλλοι ηγέτες των αριστερών κομμάτων έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά, δήλωσε ότι «πλησιάζουμε στον στόχο» και ότι «αν δεν φανούμε ανόητοι» και «δεν αναλωθούμε σε συζητήσεις περισσότερες από αυτές που η ανθρώπινη φύση μπορεί να αντέξει», μπορεί να υπάρξει κοινή κάθοδος στις βουλευτικές εκλογές.

Θυμίζουμε πως ο αρχηγός των «Ανυπότακτων», μετά την καλή επίδοση του στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, επιδιώκει την συνεργασία όλων των κομμάτων της ευρύτερης Αριστεράς ενόψει της κάλπης του Ιουνίου. Όμως, οι διαπραγματεύσεις δεν θα είναι εύκολες.

Για παράδειγμα, οι Οικολόγοι διαμαρτύρονται για τον μικρό αριθμό των εκλογικών περιφερειών που το επιτελείο Μελανσόν αφήνει στη διάθεση τους. Αντιστοίχως οι Κομμουνιστές, με τον υποψήφιό τους για την προεδρία Φαμπιέν Ρούσελ, δεν συμφωνούν για τις κατ’ ιδίαν διαπραγματεύσεις που κάνει ο Μελανσόν. Θέλουν οι συζητήσεις να γίνουν με όλα τα αριστερά κόμματα συγχρόνως. Διχασμένοι εμφανίζονται και οι Σοσιαλιστές, οι οποίοι μετά την πολύ χαμηλή επίδοση τους στις προεδρικές εκλογές, εμφανίζουν σοβαρό εσωτερικό πρόβλημα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής