Πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω επιπλοκών της Covid-19 στην Ευρώπη, που εδώ και καιρό αποτελεί επίκεντρο της πανδημίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Ξεπεράστηκε ένα καταστροφικό ορόσημο, καθώς ο αριθμός των νεκρών λόγω της Covid-19 που δηλώθηκαν από τις χώρες της περιοχής της Ευρώπης του ΠΟΥ ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια ανθρώπους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

ΗΠΑ: Ένα εκατομμύριο νεκροί από τον κορωνοϊό

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν ήδη (σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς) ή θα ξεπεράσουν ως το Σαββατοκύριακο (κατά το Γαλλικό Πρακτορείο, που βασίζεται στην καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς) το τραγικό ορόσημο, αδιανόητο πριν από δύο χρόνια, του ενός εκατομμυρίου θανάτων εξαιτίας της COVID-19.

Είναι το πρώτο κράτος του κόσμου που το ξεπερνά, αν και ειδικοί εκτιμούν πως ο αληθινός απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κοροναϊού, τόσο σε αυτή τη χώρα όσο και παγκοσμίως, είναι μάλλον ακόμα πιο βαρύς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Πολωνία: Το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο κατάρριψης ρωσικών πυραύλων αν πλησιάζουν κράτη-μέλη του
Επικαιρότητα |

Το ΝΑΤΟ εξετάζει κατάρριψη ρωσικών πυραύλων κοντά στα κράτη-μέλη του

Η Πολωνία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ρωσικός πύραυλος κρουζ που εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον πόλεων της δυτικής Ουκρανίας παρεισέφρησε στον πολωνικό εναέριο χώρο.