Πτωτικά, μετά από τρεις ημέρες ανόδου, κινείται σήμερα η Wall Street, με πολλά χαρτοφυλάκια να προχωρούν σε κατοχύρωση κερδών, την ώρα που οι περισσότερες εισηγμένες προειδοποιούν για την άνοδο του κόστους.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 1,20% στις 32.262 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,50% στις 4.025 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,84% στις 11.764 μονάδες.

Η αλυσίδα Target επηρεάζει το κλίμα

Το κλίμα στην αμερικανική αγορά επηρεάζεται από τα κατώτερα του αναμενομένου στοιχεία που ανακοίνωσε η αλυσίδα λιανικών πωλήσεων, Target. Οι μετοχές υποχωρούν περισσότερο από 23% σήμερα, αφού η Target ανέφερε ότι τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου ήταν πολύ χαμηλότερα από ό,τι εκτιμούσε η Wall Street λόγω του υψηλότερου κόστους.αναμενόμενες πωλήσεις για διακριτικά εμπορεύματα όπως τηλεοράσεις.

Η ανακοίνωσε της Target έρχεται αμέσως μετά την δημοσίευση κερδών της Walmart την Τρίτη, τα οποία επίσης ήταν κατώτερα των προσδοκιών, καθώς ανέφερε επίσης υψηλότερο κόστος καυσίμων και εργασίας. Οι μετοχές της Walmart έκλεισαν την Τρίτη με πτώση 11%, ενώ σήμερα υποχωρούν κατά 2%.

Νοικοκυριά και λιανικές αγορές

«Οποιαδήποτε εταιρεία βασίζεται σε νοικοκυριά και λιανικές αγορές πιθανότατα θα υποφέρει αυτό το τρίμηνο, επειδή μεγάλο μέρος του εισοδήματος έχει διοχετευτεί στις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας», δήλωσε ο Jack Ablin της Cresset Capital.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κλάδος των λιανεμπόρων επηρεάζεται αρνητικά σήμερα. Η τιμή της μετοχής της Best Buy χάνει περισσότερο από 10%, της Dollar General περισσότερο από 9% και της Dollar Tree περισσότερο από 12%. Απώλειες 3% και για τη Lowe, αφού επίσης απογοήτευσε με το ύψος των πωλήσεων στο πρώτο τρίμηνο. Πτώση 12% σημειώνει και η Macy’s και 5% της Kohl’s.

Το αμερικανικό 10ετές ομόλογο

Σε αυτό το κλίμα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού Δημοσίου ξεπέρασε το 3%, καθώς οι επενδυτές ζύγιζαν τις προοπτικές αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής, λόγω υψηλού πληθωρισμού.

Στα μάκρο της ημέρας, μειωμένες κατά 0,2% ήταν οι ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών τον Απρίλιο, ενώ οι κατασκευαστικές άδειες σημείωσαν πτώση 3,2% επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες ότι η αύξηση των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια θα επιβραδύνει την κατασκευαστική δραστηριότητα τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street